• Fri frakt över 1000:-
  • Fri retur i butik
  • Personlig service

Guide: Fotoböcker

Här har vi sammanställt en guide för att gå igenom hur du beställer fotoböcker genom Expert Book Creator. Om du behöver mer hjälp så är du välkommen att kontakta oss på info@gotaplatsensfoto.se eller 031 18 40 00.

Ladda ned och installera programmet Expert Book Creator genom att klicka på knappen nedan. Välj om du använder PC eller Mac.

Tänk på att Dina bilder ska vara sRGB. Vår produktion är anpassad efter JPG-filer i sRGB. Om du har fotograferat i AdobeRGB så rekommenderar vi att du konverterar dina bilder till sRGB innan du beställer. Annars finns det stor risk för att färgerna inte blir som du tänkt dig. Samma sak gäller om dina bilder är i CMYK. Dessa måste också konverteras till sRGB. Är dina bilder högupplösta (stora bilder) spara gärna om dom till storleken som matchar boken för bäst kvalité. Ring oss vid om du vill ha hjälp 031184000.

1. När du öppnar programmet så kommer du att få välja om du vill skapa en ny fotobok eller fortsätta på en fotobok du gjort tidigare. I denna guide går vi igenom hur man gör en ny fotobok, så här trycker du på "Skapa ny fotobok". När du påbörjat en bok så kommer den att komma upp i listan här så att du enkelt kan fortsätta där du slutade.

2. Här visas en lista med alla våra fotoböcker. Här väljer du vilken typ av bok du vill ha och vilken storlek. Välj noggrant, då detta inte går att ändra i efterhand när du väl påbörjat en bok.

Brilliant böckerna kan inte fås på express.

 Fotobok A4 Landscape  (riktigt fotopapper) är den boken som kan göras på express.

 

3. När du valt vilken bok du vill skapa får du valet att antingen låta programmet fylla boken med de bilder du väljer, eller skapa boken från början genom att dra in bilderna en och en. Även om du väljer att fylla boken automatiskt så kan du i efterhand flytta på bilderna och göra boken så som du vill ha den.

Nedan går vi igenom alternativen för automatisk fyllning.

Vill du skapa boken själv från början kan du hoppa till steg 9.

4. Nu är det dags att välja vilka bilder som du vill ha med i din bok. På din dator bör du ha skapat en mapp med de bilder som du vill ha med i boken. I programmet väljer du mapp-ikonen och bläddrar fram din mapp med bilder. Dessa kommer nu fram i listan, tryck på ikonen med två pilar för att flytta över alla dessa bilder till boken, eller markera en och en och flytta med den enkla pilen.

5. Nu kan du välja tema på din bok. Du kan antingen välja helt själv genom att välja "Skapa ditt egna tema", eller välja någon av de befintliga varianterna. Bilden förhandsvisar hur temat ser ut. Välj det som passar din bok och tryck sedan på nästa.

6. Här väljer du hur du vill att bilderna skall placeras i boken. Desto fler bilder per sida detso mindre blir varje bild, Beroende på hur många bilder du har och hur många du har per sida så blir antalet sidor i boken olika. Programmet visar här hur många sidor boken får och hur mycket detta kommer att kosta.

8. Logga in eller skapa ett nytt konto. När du fyltt i dina uppgifter så kommer boken att laddas upp och du kommer att hänvisas till vår hemsida som öppnas automatiskt. Här gör du klart din order och väljer om du vill att boken postas till dig eller om du vill hämta den i vår butik.

9. Fyll boken själv

Om du väljer alternativet att fylla boken själv från början så hamnar du nu här. Nu får du välja om du vill ha någon bakgrund på dina sidor. Detta läggs på alla sidor, men det går också att i efterhand välja specifika bakgrunder på varje enskild sida om du vill.

Om du inte vill ha någon bakgrund väljer du "Ingen bakgrund".

10. Du får nu också välja bakgrund för omslaget om du valt en bok där du har ett omslag.

11. Nu får du välja om du vill ha någon ram runt dina bilder. Det du väljer här appliceras på alla bilder du lägger in i boken, men kan ändras i efterhand om du vill ta bort eller ändra ram på enskilda bilder.

12. Nu är det dags att välja bilder. I mappträdet till vänster kan du bläddra fram till där du sparat dina bilder på din dator. När du valt mappen kommer bilderna fram.

13. När du valt vilken mapp du vill utgå ifrån så får du dra in bilderna till boken där du vill ha dem. Använd kontrollerna runt bilden för att förstora, rotera eller flytta din bild. Fortsätt att fylla på med dina bilder tills du är nöjd med din bok. Du kan också välja att lägga till texter.

14. Logga in eller skapa ett nytt konto. När du fyltt i dina uppgifter så kommer boken att laddas upp och du kommer att hänvisas till vår hemsida som öppnas automatiskt. Här gör du klart din order och väljer om du vill att boken postas till dig eller om du vill hämta den i vår butik.

Filter

    Våra öppettider

    Klicka här

    Få vårt nyhetsbrev!