• Butik i Göteborg
  • Personlig service

Stora nyheter från Canon!

Senaste nytt

Denna veckan släpptes äntligen nyheter från Canon. Kameror, objektiv, telekonverters och batteritillbehör - wow!

Canon EOS R5 & EOS R6
Canon lanserade just sina två ivrigt väntade spegellösa kameror - EOS R5 och EOS R6! Båda kamerahus har extremt imponerande tempo, prestationsförmåga och bildkvalitet. Kamerorna delar samma bildstabiliseringteknik, processor (DIGIC X) och autofokussystem (CMOS Dual Pixel AF II) men det är i princip här som likheterna försvinner.

EOS R5 kan fota i 45 megapixlar, filma i RAW 8K 30fps och är gjord för professionellt bruk, men låt dig inte skrämmas av det ordet, kamerans menysystem och Canonstandard från t.ex 5D Mark IV finns kvar och kameran ligger strax under Canon 1DX Mark III i prestanda. Kameran har två minneskorts-slots, en för SD och en för XQD.

EOS R6 har en snäppet lägre upplöst sensor och fotar i 20,1 megapixlar. Dock matchar EOS R6 kvickheten hos R5 och kan fota upp till 20 bilder per sekund (ljudlöst, elektronisk slutare). Kameran har plats för två SD-kort och är en hybridkamera gjord för både foto och video.

 

I denna kaskad av nyheter har Canon släppt 4 nya objektiv - Canon RF 85mm f/2 Macro IS STM, Canon RF 600mm f/11 DO IS STM, Canon RF 800mm f/11 DO IS STM och Canon RF 100–500 mm f/4.5–7.1 L IS USM - Helt enkelt stort fokus på den som vill fotografera på distans eller nära inpå.

 

Canon RF 85mm f/2 Macro IS STM
Fånga motivets sanna anda med ett objektiv med diskret teleobjektivsperspektiv för smickrande porträtt, plus makro-närgräns och bildstabilisator i fem steg för utmärkt mångsidighet.

Canon RF 600mm f/11 DO IS STM
Kom närmare världen med ett superteleobjektiv för fullformat på 600 mm som är lätt, kraftfullt och perfekt för fotografering av motiv på längre håll med fantastisk detaljrikedom.

Canon RF 800mm f/11 DO IS STM
Fotografera med enastående detaljrikedom, med ett superteleobjektiv i fullformat på 800 mm som är lätt, kraftfullt och kan fånga din värld med fantastiska detaljer.

Canon RF 100–500 mm f/4.5–7.1 L IS USM
Kom närmare avlägsna motiv och placera motivet på första parkett tack vare den enastående dragkraften hos 100-500mm och fantastisk mångsidighet med zoom som levererar detaljrikedom, skärpa och en utomordentlig telefotoprestanda.

 

Till 3 av dessa nya optik släppte Canon även sina nya teleconvertrar med RF-fattning! RF 1.4x förlänger din tele med 1.4x medans RF 2x fördubblar räckvidden. (Canon RF 100–500 mm f/4.5–7.1 L IS USM är enbart kompatibel i läget 300-500mm)

 

Sist men inte minst presenterade Canon ett helt nytt batteri, LP-E6NH, gjort för att få ut det mesta av de nya kamerahusen och med hela 2130mAh ger de kamerorna ca: 14% bättrebatteritid jämfört med de tidiga LP-E6-batterierna. Canon LP-E6NH Kamerabatteri passar i alla kameror som använt sig av någon av LP-E6-batterierna sedan innan men kan laddas via USB i de nya kamerorna EOS R5 och EOS R6.

Med detta batteri presenterades även det nya batterigreppet Canon BG-R10B. Detta utökar de nya kamerornas batterikapacitet med 100% (fördubblar) och ger dessutom ett ergonamiskt och enkelt grepp till den redan härliga kameraduon. Det förenklar även vertikalt foto eller video med extra kontrollrattar och avtryckare.

 

Här under har vi samlat alla nyheter från Canon för vidare läsning och vill du förhandsboka något redan idag, tveka inte:
Sänd oss ett mail på info@gotaplatsensfoto.se med dina kontaktuppgifter och det du vill förhandsboka så kontaktar vi dig när vi vet mer, kan leverera samt när varor finns i lager.
Du kan även ringa till oss på 031 - 18 40 00 och få hjälp att förhandsboka ett exemplar av nyheten du behöver.

Våra öppettider

Klicka här

Få vårt nyhetsbrev!