• Fri frakt över 1000:-
  • Fri retur i butik
  • Personlig service

Tillbehör

Upplev Sirui Traveler

Som namnet avslöjar så är Siruis stativ i serien Traveler tänkt för dig som vill ha ett smidigt och lätt stativ som alltid kan följa med vare sig det är på promenaden eller resan. Serien består av två olika storlekar. 5-serien och 7-serien. 5-serien är ett av marknadens minsta trebensstativ. Ihopfällt är det endast 315mm men trots sin ringa storlek kan det ändå fällas upp till en imponerande höjd på 1230mm. 7-serien blir inte fullt lika kompakt ihopfälld (465mm) men kan då istället fällas upp till 1680mm med uppfälld mittpelare.

Båda stativen finns i två olika material, aluminium och kolfiber. Dessa betecknas med ett A eller C i modellbetäckningen. Ett Sirui Traveler 5A är alltså det lite mindre stativet i aluminium och ett Sirui Traveler 7C är då det större stativet i kolfiber. Aluminiumstativen är något billigare än motsvarande variant i kolfiber men kolfiberstativen har viktiga fördelar. Förutom den lättare vikten så vibrerar kolfibret mindre vilket gör stativet stabilare.

Stativen i 5- och 7-serien levereras tillsammans med en kulled monterad. En kulled ger dig snabb möjlighet till justering av kamerans riktning och är väldigt lätt att positionera dit du vill. I Traveler-serien  finns också två alternativ som heter VA och VC. Dessa stativ är i grunden ett 7-seriestativ men levereras med Siruis mycket smidiga videohuvud Sirui VA-5. Videohuvudet låter dig enkelt panorera med ditt motiv.

Samtliga stativ i serien har möjlighet att justera benens längd och vinkel individuellt så du enkelt kan positionera stativet i alla situationer.

I 7-serien kan du höja och sänka mittpelaren samt vända den upp- och ner om du behöver komma ner så lågt som möjligt. På 5-serien kan du skruva av mittpelaren helt och montera stativhuvudet direkt på stativets spindel för att fotografera nära marken.

Våra öppettider

Klicka här

Få vårt nyhetsbrev!