• Butik i Göteborg
  • Personlig service

Favoriter

  • Hem
  • Kameror
  • Leica Q2 Monochrom
Resurs Bank

Leica Q2 Monochrom

Artikelnummer: 0207017270

Leicas ”monochroma” typer ger uteslutande svartvita bilder. Därmed är de unika. Det började med Leica M9 Monochrom, fortsatte med M Monochrom, M10 Monocrom och nu anländer Leica Q2 Monochrom.
Läs mer
61 900 kr
Lagerstatus: Förhandsbokning
Lagerstatus: Förhandsbokning
Behöver du hjälp? Ring oss på 031 18 40 00
Resurs BankCard payment

Köp hela paketet

Vi har satt ihop ett komplett paket till dig

Antal produkter: 4st
Total: 64 788 kr

Passande tillbehör

NiSi Filter Uv Pro Nano Huc 49mm

NiSi Filter Uv Pro Nano Huc 49mm

619 kr
JJC Tumgrepp För Leica Q2

JJC Tumgrepp För Leica Q2

499 kr
Leica Hölster Väska Leica Q2 Svart

Leica Hölster Väska Leica Q2 Svart

2 299 kr
  1. Beskrivning
  2. Specifikationer

Bortsett från bakstycken till så kallade mellanformatskameror finns det inga andra kameror med sensor och processor som ger just svartvita bilder i RAW- eller JPG-format. I och för sig är alla kamerasensorer ”svartvita”. Färger kommer genom att ett speciellt filter som sitter framför sensorn. Filtret ligger till grund för den tolkning av data som görs av kamerans processor, vilket resulterar i en färgbild. I en Leica Q2 Monochrom finns inte detta filter.

Den nya kameran har i mångt och mycket samma tekniska egenskaper som Leica Q2, sånär som på en nyutvecklad svartvit sensor med en upplösning på 47,3 megapixlar samt specialanpassad programvara. Till detta kommer att filtret som normalt sett används för att ”skapa” färgbilder samt lågpassfiltret inte finns framför sensorn, vilket bland annat innebär att skärpan förbättras något. Den nya sensorn möjliggör också ett utökat ISO-område från låga 100 ISO till hela 100 000 ISO.

Den nya sensorn ger endast svartvita bilder med en extremt hög upplösning samtidigt som den också ger möjlighet till 4K-filming i såväl 3840x2160-format som Cinema-formatet med upplösningen 4096x2160. Tillsammans med det ljusstarka objektivet, Leica Summilux 28 mm/f1,7 ASPH, i kombination med ISO-värden upp till 100 000 klarar Leica Q2 Monochrom stillbilder och video i mycket ljussvaga förhållanden. Leica Q2 är det perfekta verktyget för fotografer som är intresserade av eller specialiserade på reportage, gatufotografering, landskap och även porträtt. Att kameran är vädertätad (IP52-klass) bidrar naturligtvis till att den är ett mycket bra verktyg för fotografer som vill ha med sig kameran oavsett väder.

Tack vare objektivets närgräns på 17 centimeter är Leica Q2 också en spännande kamera för makrofotografering. För alla de som dessutom vill använda sin kamera för att verkligen fånga ögonblicket i flykten är naturligtvis kapaciteten 10 bilder (exponeringar) per sekund också en välkommen egenskap.

Den nya sensorns höga upplösning har möjliggjort att den digitala beskärningsfaktorn (ibland även kallad "digital zoom") har kunnat utökas jämfört med den tidigare Leica Q-modellen. Nu går det att välja mellan beskärningsfaktorer för JPEG-bilder som motsvarar objektiv med brännvidderna 35, 50 och 75 millimeter. Beskrärningen visas i kamerans nya och förbättrade elektroniska sökare och de bilder som sparar i JPEG-format får vid beskärning en upplösning 30 (35 mm), 14,7 (50 mm) och 6,6 (75 mm) megapixel. Samtidigt som de beskurna bilderna sparas i JPEG-format sparas också hela bilden (47,3 megapixel) i RAW-format (DNG).

Som redan nämnts är den elektroniska sökaren nyutvecklad och förbättrad i Leica Q2. Sökarbildens upplösning är nu 3,68 megapixel med hög stabilitet och kontrast. Tack vara den nya sökaren får man ännu bättre kontroll över sitt forograferande. Den nya sökaren till trots har kamerans strömförbrukning kunnat hållas låg, vilket betyder att kameran och batteriet klarar minst 370 exponeringar på en laddning (detta kan variera beroende på yttertemperatur och användanet av kamerans bildskärm).

Våra öppettider

öppettider

Få vårt nyhetsbrev!

Kontakta

Powered by Jetshop