• Butik i Göteborg
  • Personlig service
  • Hem
  • Nikon D6 Kamerahus
Svea Checkout

Nikon D6 Kamerahus

Artikelnummer: 0207022044

Lämna inget åt slumpen med denna fantastiska fullformatskamera till Nikons FX-system.
Läs mer
79 990 kr
Lagerstatus: Beställningsvara, normalt 5-7 vardagar
Lagerstatus: Beställningsvara, normalt 5-7 vardagar
Behöver du hjälp? Ring oss på 031 18 40 00
SvealogoCard payment
  1. Beskrivning
  2. Specifikationer

Kraftfulla bilder
Från nyhetsfoto till internationell sport – nya D6 uppfyller kraven från proffsfotografer som behöver den ultimata kombinationen av hastighet och exakthet. Med Nikons kraftfullaste AF-system någonsin och snabb bildöverföring i realtid levererar den här DSLR-kameran i fullformat fantastiska bilder av oförglömliga ögonblick. Utan undantag.

Skapa och leverera utan begränsningar
All din erfarenhet och planering – allt faller på plats när du kan lita på att den kamera du valt klarar varje ny situation. Oavsett hur extrem den må vara. Med den nya AF-motorn, EXPEED 6-processorn, det robusta kamerahuset och de snabba anslutningarna i kameran kan du leverera perfekta bilder oavsett var du befinner dig. Du kan inte styra händelserna, belysningen eller förhållandena. Men du kan styra D6.

Säker fokusprestanda
Hur får du med allt? En dedikerad AF-motor som är snabbare än någonsin. 105 helt valbara sensorer av korstyp med 1,6x högre densitetstäckning än D5. Grupperat AF-område med fler anpassade inställningar för oöverträffad spårning. Ett förbättrat motivigenkänningssystem för motividentifiering på högsta nivå. D6 ger dig fler sätt än någonsin att förutse och fånga det som händer.

Ta din bästa bild
Med fler valbara mönster för grupperat AF-område kan du optimera AF-inställningen för alla situationer. Kom runt fasta hinder som tennisnät i siktlinjen och få fler klara bilder av det som händer.

Prioritera ögonen
D6 är den första D-SLR-kameran som låter dig prioritera fokusering på motivets ögon när du använder automatiskt AF-område eller 3D-följning. Kombinerat med den bredare högdensitetstäckningen kan du fånga just den där beslutsamma blicken.

Förutse händelserna
Med D6 kan du definiera fokusstartpunkten när du fotograferar med automatiskt AF-område. Information från alla de 105 fokuspunkterna används för att fånga in och spåra motivet, så att du kan koncentrera dig på bildens komposition.

Utmärkt prestanda i alla ljusförhållanden
Spårningen är otroligt exakt, även under riktigt svåra ljusförhållanden. Med AF-känslighet ner till -4,5 EV vid den centrala fokuspunkten och -4 EV på alla andra punkter kan du fortsätta fotografera när det mörknar.

Extrem precision
När mycket händer och du bara har en chans att ta den perfekta bilden kan du använda serietagningen i D6 med hastigheter på upp till 14 bps med full AF/AE. Kamerans nydesignade spegelmekanism reducerar reflektioner avsevärt vilket ger en skarpare och mer stabil sökarbild.

Tystnad
I det ljudlösa fotograferingsläget kan du ta bilder i full upplösning med upp till 10,5 bps med AE-spårning. Ljudlös inspelning av timelapse-film och intervalltimerfotografering är också möjligt: bilderna tas med den elektroniska slutaren, vilket förhindrar slitage på den mekaniska slutaren.

Hög hastighet
Vill du visa rörelserna i rörelserna? Med D6 kan du använda filmlivevisning och ta stillbildsekvenser i 8 MP med 30 bps och stillbildsekvenser i 2 MP med 60 bps. Full AE-spårning är tillgänglig för båda bildhastigheterna.

Det börjar med en bra bild
När det är viktigt att hela tiden ha fingret på avtryckaren är kvaliteten på filerna som kommer direkt från kameran avgörande. D6 ger mycket rena bilder och en ny algoritm för automatisk vitbalans ger utmärkt färgnoggrannhet och tydligare hudtoner. Det dynamiska omfånget är enastående vid höga såväl som låga ISO-värden. Oavsett om du fotograferar på sportarenan eller i skidbacken tar du din bästa bild.

Visning i realtid
Följ händelserna i realtid, även när du fotograferar med höga bildhastigheter och ett långt objektiv. Den optiska sökaren på 0,72x med OLED-element ger dig knivskarp motivbekräftelse utan fördröjningar.

Förprogrammerade inställningar
Oförutsägbarhet är inget problem när du snabbt och smidigt kan anpassa dig till alla situationer. Förprogrammerade inställningar omfattar nu även vitbalans, AF-mönster och AF-låsning.

Mångsidiga kortplatser
Du kan spara både JPEG+ och vanliga JPEG-bilder samtidigt till de dubbla kortplatserna, där du kan använda både CFexpress- och XQD-kort. Du kan enkelt spara små eller medelstora JPEG-filer till den andra kortplatsen för snabbare bildöverföring.

Snabbare överföringar, effektivare arbetsflöden
Med D6 kan du snabbt och enkelt skicka bilder på en gång. Med snabba Wi-Fi- och Bluetooth-anslutningar i kameran kan du få ut dina bästa bilder. Direkt. Och med den skarpa och exakta beröringskänsliga bildskärmen kan du kontrollera, välja och prioritera de viktigaste bilderna. Överföringshastigheterna är oöverträffade och saktar inte ner medan du fotograferar.

Välj, bekräfta, överför
Med fler sätt att välja vilka bilder som ska överföras får du stora fördelar när varje sekund räknas. Använd den första kortplatsen för att bekräfta fokus i den större JPEG+-bilden och växla sedan till den andra kortplatsen för att snabbt överföra små eller medelstora JPEG-filer. Du kan radera oönskade bilder från båda platserna samtidigt.

Filtrera bilder
Upphovsrätt, betyg och röstmemon kan sparas och sedan tillämpas på bilder med smidiga snärtrörelser uppåt och nedåt. När du sorterar bilder kan du ta bort bilder och tillhörande röstmemon eller bara röstmemon. Under uppspelningen kan du filtrera filer utifrån skydd, betyg och överföringsstatus.

Prioritera den bästa bilden
Låt dina bästa bilder stå först i kön när du överför bilder till en PC via trådbundet LAN eller kamerans Wi-Fi-anslutning. Du kan prioritera bilder under uppspelning med hjälp av snärtrörelser eller en FN-knapp.

Passar alla situationer
Skärmar med högre upplösning ger förbättrad tydlighet och läsbarhet. Ergonomiska förbättringar frigör utrymme och håller viktiga portar lättillgängliga, även när du fotograferar med en ansluten trådlös sändare. D6 är också kompatibel med pålitliga Kensington-lås, så att du kan hålla dina kameror säkra när du arbetar med flera olika kameror.

Redo för alla förhållanden
Från extrema temperaturer och luftfuktighet, till kameran som slår mot objektivet medan du bär din utrustning. D6 har samma robusta kamerahus som gjorde D5 populär bland proffsfotografer. När du fotograferar i en situation där det sista du vill oroa dig för är din kamera behöver du heller inte göra det.

Medföljande tillbehör:
Kamerarem AN-DC22
Kamerahuslock BF-1B
Lucka för batterifack BL-6
Skydd för tillbehörssko BS-3
Okularadapter DK-27
UPPLADDNINGSBART LITIUMJONBATTERI EN-EL18c
Batteriladdare MH-26a
USB-kabel UC-E24

Våra öppettider

Klicka här

Få vårt nyhetsbrev!