• Butik i Göteborg
  • Personlig service
  • Hem
  • Sony FX3 Kamerahus
Svea Checkout

Sony FX3 Kamerahus

Artikelnummer: 0207018500

Cinema Line-kameran FX3 från Sony har allt passionerade innehållsskapare behöver. Filmkänslan matchas med pålitliga resultat och smidiga funktioner som tillgodoser alla behov som dagens kreativa användare har. Kameran är kompakt och lätt och därför enkel att bära och hantera.
Läs mer
49 990 kr
Lagerstatus: Beställningsvara, normalt 5-7 vardagar
Lagerstatus: Beställningsvara, normalt 5-7 vardagar
Behöver du hjälp? Ring oss på 031 18 40 00
SvealogoCard payment

Passande tillbehör

  1. Beskrivning
  2. Specifikationer

Bildtagning i fullformat även i svagt ljus
Bildsensorn i fullformat i FX3 har parats ihop med innovativ ljusupptagsteknik så att du kan ta tydliga och användbara bilder även i svagt ljus. ISO-standardintervallet på 80–102 400 för film kan utökas helt upp till 409 600.

Brett dynamiskt omfång, mer kreativitet
FX3 har ett enastående dynamiskt omfång på över 15 steg och klarar därmed av fotografering i såväl väl upplysta inomhusmiljöer och utomhus från mitten av dagen till kvällen. Fånga alla nyanser och skapa filmer med otrolig färggradering.

Enastående bokeh och kreativitet i fullformat
Fånga känslan i filmisk 4K-upplösning med kort skärpedjup, snygg bokeh och smidigt filmande tack vare fullformatssensorn.

Filmfärgtekniken S-Cinetone
S-Cinetone-färg har tagits fram för vår hyllade FX9 och är standardutseendet på FX3 för ett filmiskt uttryck. Det är noggrant inställt så att det uppfyller kraven som dagens innehållsskapare har. Det ger fylliga färger och naturliga hudtoner som matchar andra Cinema Line-kameror utan gradering.

120 bilder/s i 4K med varje bild i fokus
Detaljerade bilder spelas in i 4K tack vare AF-funktionen med hög precision och den snabba avläsningsförmågan i FX3, till och med vid höga bildhastigheter. Lägena för slow- och quickmotion (S&Q) ger full kontroll över bildhastigheten så att du kan spela in snygga rörelsesekvenser i upp till 5x slowmotion (med 24p-utmatning).

10-bitars S-Log3- och HDR-inspelning för smidig gradering
Med S-Log3-gammakurva och S-Gamut3.Cine kan du spela in med bra färgåtergivning över ett brett dynamiskt omfång, och det är enkelt att matcha material med bilder från andra Cinema Line-kameror under efterproduktion. Och en HLG (Hybrid Log-Gamma) HDR-bildprofil gör det möjligt att spela upp direkt i HDR (HLG) på kompatibla tv-apparater utan efterproduktion.

16-bitars RAW HDMI-utgång
För krävande efterbearbetningsflöden finns 16-bitars RAW-utdata tillgängligt med HDMI-anslutning till kompatibla externa inspelare,​samtidigt som XAVC HS 4K-, XAVC S 4K- eller XAVC S-I 4K- och proxyfiler fångas i kameran. RAW-videoutdata är i upplösningen 4 264 x 2 408 [16:9], som är högre än för DCI-4K.

Hög detaljrikedom och verklighetstrogna färger
FX3 kan spela in i 4K internt och har, förutom Long-GOP-komprimering, 10-bitars djup och 4:2:2-färgsampling med All Intra. Det gör att du kan framhäva färgnyanserna ytterligare och samtidigt behålla ett naturligt nyansomfång för större frihet vid redigeringen.

Pålitlig, exakt autofokus
Bred AF med intelligent fokus använder fasdetektion på fokusytan för att noggrant spåra motivet inom nästan hela bildrutan. Med det snabba hybrid-AF-systemet får du exakt fokus även vid fotografering med kort skärpedjup och vid höga bildhastigheter på 120p i 4K (QFHD).

Sofistikerad AF-spårning för stabilt fokus
Sofistikerade spårningsfunktioner håller fokus på motivet så att du kan koncentrera dig på kompositionen. Med ögonautofokus i realtid läggs exakt fokus på ansiktet och ögonen. Realtidsspårning drivs av våra unika AI-baserade motivigenkänningsalgoritmer.

Jämna övergångar och pekskärmsfokus
FX3 har sju inställningar för AF-övergångshastighet för smidig rackfokusering och fem inställningar för AF-motivväxling, vilket gör att användaren enkelt kan växla mellan eller låsa fast vid motiv. Dessutom kan du markera motivet du vill fokusera genom att klicka på LCD-skärmen.

Objektiv med E-fattning och hög prestanda för filminspelning
Upplev jämn, följsam autofokus med våra objektiv med E-fattning, som har både förstklassiga optiska prestanda och funktioner för krävande filminspelning. Den unika tekniken med linjär motor i objektiv med E-fattning från Sony ger jämnare, mer exakt och tåligare AF-prestanda för ditt kreativa arbete.

Smidig rörlighetskapacitet vart du än går
FX är kompakt och lätt och passar därför perfekt för mycket rörlighet. Det monterade handtaget och hålen för tillbehör utan skal möjliggör snabb inställning, smidig fotografering och snabb ihoppackning. Själva kamerahuset och skydden är gjorda i lätt magnesiumlegering som gör den tåligare och ger bättre prestanda även i utmanande miljöer.

Monterbart XLR-handtag
Det går att montera ett handtag med en XLR-adapter och två XLR-terminaler i full storlek på tillbehörsskon för flera enheter (MI) på kameran och på så sätt få bekvämare och stabilare inspelning i svåra inspelningsförhållanden, som i låga vinklar.

Inbyggd bildstabilisering
Aktivt läge är ett optiskt system med femaxlad bildstabilisering inbyggt i kamerahuset som gör videoinspelningen stabilare. Gyroskopsensorn mäter noga kameraskakning och kompenserar optiskt så att bildkvaliteten bevaras. Därmed kan du spela in utan stativ eller kardanupphängning gåendes och ändå få en video utan skakningar i 4K-upplösning.

Bildstabilisering och enklare redigering med Catalyst
Den inbyggda gyron registrerar metadata om kameraskakning och jämnar ut och stabiliserar material som spelats in utan stativ under efterproduktionen. Med vårt program Catalyst Browse/Catalyst Prepare kan du enkelt ställa in nivåer för automatisk skakkompensation och bildbeskärning. Catalyst kan också använda insamlade data om kamerarotation effektivt.

Signallampor fram- och baktill
Signallamporna på fram- och baksidan av FX3 anger om kameran spelar in. Lamporna syns tydligt för såväl fotografen som personen framför kameran.

Vridbar LCD-pekskärm
LCD-pekskärmen är av 3.0-typ (1,44 miljoner punkter) och kan öppnas åt sidan för flexibel positionering och förbättrad synlighet när kameran är uppsatt på kardanupphängning. Skärmen har en pekfunktion som ger intuitiv menykontroll över många kamerainställningar.

Viktiga reglage för smidig solofotografering
Det finns sex anpassningsbara knappar, och de reglage som används mest når du med en hand så att du kan styra eller balansera objektivet med den andra. Kameran är smidig att använda tack vare flera skruvhål på kamerahuset och handtaget som gör att tillbehör kan monteras direkt.

Inspelning i 4K/60p11 utan avbrott
FX3 är gjord för inspelning i 4K/60p utan avbrott med ett innovativt värmeavledande system. Kylning fungerar optimalt även under långa fotograferingar tack vare kylflänsens placering, luftflödet och en tyst kylfläkt.

XLR-adapter och digital ingång för ljud av hög kvalitet
Förutom kamerans smidiga, inbyggda mikrofon kan en mängd olika proffsmikrofoner anslutas externt via XLR-kontakterna i full storlek på handtaget och ett digitalt ljudgränssnitt med tillbehörssko för flera enheter (MI). Välj mellan tre inspelningsformat, inklusive 24-bitars 4-kanaligt format. Det går även att spela in digitalt ljud genom att ansluta en digital mikrofon som ECM-B1M, även när handtaget inte används.

Två snabba medieplatser
CFexpress Type A-kort är gjorda för morgondagens filmskapande och stöder inspelning i snabb bithastighet. Kamerans platser är kompatibla med CFexpress Type A och vanliga SDXC UHS-I- och UHS-II-kort, och två likadana medieplatser möjliggör skiftes- eller säkerhetskopieringsinspelning.

Fjärrstyrning och fjärröverföring
En nätverksanslutning, via Wi-Fi eller trådanslutning med USB-C-kontakt, ger stöd för fjärrstyrning med smartphones eller surfplattor, antingen med NFC One touch eller manuell parkoppling. Inspelning kan fjärrstyras från en dator med vårt program Imaging Edge Desktop eller från en mobil enhet med Imaging Edge Mobile. Filer med stillbilder och inspelad film kan överföras via snabb FTP.

Fjärrstyrd förhandsvisning, inspelning och streaming
Antingen trådbunden eller trådlös fjärrfotografering är möjlig från en PC eller från en mobil enhet med Imaging Edge Mobile, för mer effektiva arbetsflöden och fotografering i utmanande miljöer. Med Imaging Edge Webcam™ kan du kommunicera online med högkvalitativ video.

Våra öppettider

Klicka här

Få vårt nyhetsbrev!