• Butik i Göteborg
  • Personlig service

Kikar- och Fotomässa 2023


Nu är det äntligen dags för vår kikar- och fotomässa! Mässan har öppet den 22:e april. Vi kommer som vanligt hålla till på Elite Park Avenue Hotel (Kungsportsavenyen 36, 411 36 Göteborg) mitt emot vår butik.

Vi har fina mässerbjudanden, föreläsningar & tävlingar.
Ett tillfälle för alla att mötas och inspireras av det senaste inom foto och kikare. Kom och testa kameror/objektiv/kikare på plats!

När?
Lördagen 22:e april 2023, vi öppnar klockan 10:00 och stänger 16:00.
Fri entré hela dagen

Vår butik på andra sidan gatan Kungsportsavenyn 45 har extra öppet 10:00-16:00

Var?
Elite Park Hotel Avenyn, Kungsportsavenyen 36. Mitt emot vår butik. För parkering rekommenderar vi Lorensbergs P-Hus eller Heden.
Då eventet sker på andra våningen i lokalen vill vi passa på och informera om att det finns både hiss och toalett för personer med
funktionsnedsättning.Tävlingar med Fujifilm Instax -Vinn fina Instaxprodukter: Mer information kommer snart...


Utställning: Kom och titta på andra kunders bilder, köp lite film och snacka analogt med oss och Ola Billmont.
Vill du synas på mässan med din bild? Maila din bild till lab@gotaplatsensfoto.se, döp "Bild till fotomässan 2023". Skriv vilken film du använt (t.ex Kodak Portra 400), samt din byline (Ditt namn + eventuell URL till hemsida eller t.ex instagram-namn). Max tre bilder per person (vi förbehåller oss rätten att göra ett urval till utställningen), vi behöver dina foton senast 18/4 2023. Genom att deltaga så godkänner du att din bild kan komma synas i marknadsföring. Frågor angående utställningen? Maila lab@gotaplatsensfoto.se
 
 

Föreläsare
Föreläsningarna är ca: 45 minuter långa och helt gratis. Ingen föranmälan krävs, men först till kvarn gäller. Ca 150 sittplatser per föreläsning finns.
Föreläsarna som hittills är bekräftade ser du nedan, fler föreläsare läggs till löpande:

Niklas Nilsson 10:05-10:50 - med OM System

Ola Billmont 11:00-11:45 - med Focus Nordic

Thomas Örn Karlsson 12:00-12:45 - med Panasonic

Nora Lorek 14:00-14:45 - med Fujifilm

Emma Grann 15:00-15:45 - med Sigma

 

Niklas Nilsson är en prisbelönt naturfotograf med en stor passion för vår skandinaviska natur.
 
För lite mer än 10 år sedan började Niklas ett nytt fotografiskt kapitel då han började utforska undervattensvärlden med kameran i högsta hugg. Idag är han en av Sveriges främsta undervattensfotografer som VM-medaljör och tvåfaldig svensk mästare i undervattensfotografering. 
 
I detta föredrag ger Niklas en inblick hans fotografering, fototeknik och varför det smidiga OM-systemet är ett givet val för hans naturfotografering. 

 

Ola Nilsson 

Ola är en fotograf och entreprenör baserad i Stockholm, med en passion för analog fotografi.

Hans foton har visats i flera solo- och grupputställningar samt i internationella fotopublikationer. Olas första fotobok och drömprojekt ”En dag på travet- A Day at the Races” porträtterar ett av världens mest prestigefylla travlopp Elitloppet i Stockholm och nu arbetar han med två nya böcker.

Ola Billmont kommer berätta om sin resa inom analogt fotografi och visa bilder från olika projekt.

Han kommer även berätta om vilka typer av kameror han föredrar och använder allt från halvformat till 8x10".

 
Thomas Örn Karlsson har arbetat som fotograf i snart 10 år. Han började som naturfotograf men har på senare år förflyttat sig till en ny genre som är mer inom skräck - och sci-fi. Det är två gener där fotograferandet blir gränslös.

Alla gränser är till för att brytas. Thomas har blivit känd för en unik och mycket personlig stil som inte så enkelt begränsas till ett visst fack.

Förutom ett stort antal utställningar och föreläsningar i Sverige har han haft ett antal uppskattade utställningar i New York, Vitoria- Gasteiz.

På den här föreläsningen kommer Thomas att beskriva och visa hur han skapar sina alster/bilder som påminner om målningar.

 


Nora Lorek har sedan 2016 frilansat för kunder som National Geographic, New York Times och Washington Post.

Hon fokuserar på kultur och mänskliga rättigheter och samarbetar gärna med personerna i bilderna som i Milaya Projektet (www.milayaproject.org) där hon kombinerar broderi och bild och ger åskådaren möjligheten att förändra livsvillkoren för människorna på plats i Uganda och Sydsudan.

I Göteborg kommer du bland annat få se några av Noras nyaste bilder från ekvatorn och hennes favoritduvor från Istanbul.

Föreläsare Emma Grann

Emma Grann är nu inne på sitt femte år som frilansfotograf inom reklam, mode och livsstil.

Tillsammans med fyra andra kreatörer och en agent driver hon Studio Femme.

Under föreläsningen så följer vi Emma i hennes arbete som foto- och videograf och hör henne berätta om hur hon har arbetat med olika uppdrag, hur det har sett ut på plats, vad som förväntas av henne och hur hon har löst olika utmaningar som har uppstått längs vägen.


Vi har representanter från följande varumärken som gästar oss:

Fujifilm Instax kommer finnas på plats med deras fantastiska direktbildskameror, hybridkameror och direktbildprinters med smartphonekoppling. Testa dom på plats, som ett första steg mot din egna direktbildskamera! 

Kom till montern och printa en gratis 15x20 bild!

Canon är på plats och visar upp sina spegellösa EOS R-kameror samt de nya RF-objektiven så att du kan testa och uppleva det fantastiska Canon EOS R-systemet. Välkommen att prova bland annat nya EOS R8 och EOS R50.

Nikons prisbelönta Z-system och väl omtyckta kikare finns tillgängligt för dig att testa under mässan. Detta är även ett ypperligt tillfälle att ställa dina frågor till Nikons representant!

OM SYSTEM med ambassadörena Niklas Nilsson och Louise Nordström Petterson kommer till mässan. Dom visar upp OM-1 och OM-5. Även den mytomspunna Olympus M.Zuiko Digital ED 150-400mm F4.5 TC1.25x IS PRO kommer finnas på plats samt det nya macroobjektivet OM SYSTEM M.Zuiko Digital ED 90mm F3.5 Macro IS PRO.

Fujifilm har ju tagit världen med storstorm med sina digitala system- & mellanformatskameror av extremt hög kvalité. Med hjälp av deras produktvetare och mässpersonal kommer du kunna uppleva deras trevliga kameror.

Sony står på mässan och presenterar sina kameror och objektiv. Där kommer du bland annat kunna testa deras nya Sony FE 20-70mm f/4 G.

Leica är vi mycket stolta över att kunna presentera som bekräftad gäst på mässan. Deras enastående Leica SL2 och SL2-S kommer finnas att uppleva samt deras arvtagare till det anrika M-systemet, Leica M11. På mässan visar de även sina fantastiska kikare.

Swarovski kommer att visa upp sitt stora utbud av professionella kikare med allt från nya pocketkikaren CL CURIO till deras tubkikare ATX 115 och nya ATC.

Vortex demonstrerar sina populära kikare. Se deras topptestade Diamondback-serie

Zeiss

Zeiss är på plats. I deras monter kan du bland annat testa de nya lättviktarna ZEISS SFL 8x30 och SFL 10x30.

Panasonic Lumix finns givetvis hos oss på mässan. Med produktvetare på plats och den nya Panasonic Lumix S5 II samt deras kompakta Micro Four Thirds-system tror vi på en enastående upplevelse för dig.

Sigma är hos oss på mässan med sin banbrytande cinekamera fp L, sina långzoomsobjektiv med olika fattningar och såklart de nya objektiven med Fuji X-fattning. Allt är tillverkat med stor omsorg i Japan.

 

Tamron producerar kameraobjektiv i världsklass till märken som Sony, Fujifilm, Canon och Nikon och de finns tillgängliga för demo under mässan.

 

Kodak är ett av de mest kända märkena i fotoindustrins utveckling. De tillverkar direktfilmskameror, analoga kameror, portabla skrivare, små projektorer, kamerafilm, fotopapper och kemiska tillbehör för foto- och filmindustrin. På mässan kan du bland annat se ett urval av Kodaks populära flergångskameror.

 

Polaroid - Polaroid är en av originaltillverkarna av direktfilmskameror. Under mässan har du möjlighet att se ett brett urval av direktfilmskameror, mobila skrivare, kamerafilter, färgfilm mm.

 

 

Ilfords utbud av produkter innehåller allt du behöver för analog fotografering. Allt från den klassiska filmen Pan F, engångskameror, analogt fotopapper för förstoringar och kemikalier för att utveckla din film och dina papper. Under mässan har du möjlighet att se ett utbud av produkter samt träffa Ilford-ambassadören Ola Billmont.

 

Peak Design är ett varumärke som designar och tillverkar ett brett utbud av innovativa väskor och utrustningslösningar för både fotografer och videografer, men också för människor som behöver en bra väska i sin vardag. På mässan har du möjlighet att testa den bästa lösningen som passar just dig!

 

NiSi är ett världsledande varumärke för professionella kamerafilter. De har ett brett utbud av högkvalitativa filter för både foto och video som används av professionella fotografer världen över. På mässan kan du bland annat testa det nya innovativa Swift-systemet.

 

Sirui är ett av världens ledande märken inom professionella kamerastativ. De är innovativa och har en användarvänlig design. I det breda sortimentet hittar du trebensstativ, enbensstativ, fästen, armar, stativhuvuden, stativkit och snabblåsplattor för alla tillfällen och användningsområde

 

Røde gör förstklassiga mikrofoner för content creators och amatörer.

 

Hikmicro är en ledande tillverkare av utrustning för mörkerseende och termisk utrustning. Företaget är specialiserat på innovation inom termisk teknik och erbjuder termiska kikare, moduler, kameror, kompletta lösningar och även produkter för mörkerseende. På mässan har du möjlighet att se och testa ett urval av dessa!

 


Inspirationsvideo från tidigare mässa:

Mer information tillkommer löpande.

Tillbaka till startsidan - Till systemkameror - Till kompaktkameror - Till handkikare - Till tubkikare - Till analoga filmer - Till Polaroid & Instax

    Våra öppettider

    Klicka här

    Få vårt nyhetsbrev!