• Fri frakt över 1000:-
  • Fri retur i butik
  • Personlig service
Just nu: 4400:- RABATT! Rabatten dras i kassan. Giltig till 2024-06-16

Sigma 14mm f/1,8 DG HSM Art SONY E-Mount

Just nu: 4400:- RABATT! Rabatten dras i kassan. Giltig till 2024-06-16

Artikelnummer: 0207015002

Sigma 14mm f/1,8 DG HSM Art är ett raktecknande vidvinkel objektiv med bra ljusstyrka anpassat för Sony's fullformatskameror.
Läs mer
18 290 kr
Lagerstatus: Beställningsvara, normalt 5-7 vardagar
Behöver du hjälp? Ring oss på 031 18 40 00
SvealogoCard payment

Beskrivning

Vid fotografering av den stjärnbestödda himmelen på natten, eller vid kusten med ett brett perspektiv, är ett objektiv med en stor frontlinsdiameter och mycket användbar, eftersom det medger att man kan fånga ett rörligt motiv genom att justera slutartiden utan att förlita sig på ISO-känslighet . Med sin fullformatstäckning, 14mm ultravidvinkel och höga ljusstyrka 1,8, är SIGMA 14mm F1.8 DG HSM Art verkligen det objektiv som många fotografer har väntat på. Även om vissa zoomlinser är tillgängliga som kan täcka 14mm, är den höga F1.8 ljusstyrka som en stor frontdiameter ger, en enastående fördel. Genom att kunna använda snabba slutartider, kan det här objektivet fånga en svärm av eldflugor med kristallklar skärpa, och med en vacker bokeh-effekt samt enastående kontroll av ljusreflexer.

Finns nu även för Sony E-mount och nya Leica L-Mount
Samtidigt som de erbjuder samma högpresterande optiska design som de andra objektiven i Art-serien, har de nya Sony E-mount-modellerna en nyutvecklad styralgoritm som optimerar autofokusdriften, och maximerar dataöverföringshastigheten. Dessutom är dessa objektiv kompatibla med Sonys kontinuerliga AF (AF-C) och höghastighets autofokus, vilket inte SIGMA mount-konverter MC-11 stöder. Liksom med konvertern MC-11, kommer objektiven att vara kompatibla med bildstabiliseringen i kameran, och även och aberrationskorrigeringen i kameran, vilken inkluderar korrigeringar för perifer belysning, kromatiska avvikelser och distorsion.

Det sjunde fullformatsobjektivet i Art-serien
SIGMA 35mm F1.4 DG HSM Art lanserades 2012, och var det första objektivet i Art-serien. Sedan dess har SIGMA utvecklat ett brett utbud av objektiv i serien, och SIGMA 14mm F1.8 DG HSM Art är det sjunde fasta objektivet för 35mm fullformat. Nu sätter Art-serien en ännu högre standard för fasta objektiv, som matchar dagens kameror med ultrahög upplösning.

14 mm ultravinkel och F1.8 ljusstyrka
Genom att utnyttja sin extrema bildvinkel och det dramatiska perspektivet som skapas, kan ett ultravidvinkelobjektiv komma nära och personligt med ett objekt samtidigt som den återger en stor bakgrund - ett exempel på fotografering som går utöver det vanliga mänskliga ögat.
SIGMA 14mm F1.8 DG Art kombinerar det extremt djupa skärpedjupet som kommer från en mycket bred bildvinkel med det extremt grunda skärpedjupet som kommer från F1.8-ljusstyrkan. Resultatet är ett skarpt avbildat motiv mot en med dramatiskt suddig bakgrund med en vacker bokeh-effekt. Det är ett mycket imponerande sätt att fotografiskt uttrycka som hittills helt enkelt inte existerat.

Har en asfärisk frontlins med stor diameter
SIGMA 12-24mmF4 DG HSM Art var det första SIGMA-objektivet som har ett stort 80mm asfäriskt frontlinselement. På grund av den kompetens som härrör från denna framgång, har det nya objektivet en stor 80mm precisionsformad asfärisk glaslins som sitt främre linselement. Denna teknik har möjliggjort 14 mm F1.8-specifikationen, det första i sitt slag.

Tydlig bokeh effekt
Även vid 14 mm ultravid bildvinkel möjliggör F1.8 ljusstyrka ett mycket kort skärpedjup där motivet står dramatiskt mot en bokeh-diffus bakgrund. Det är den unika uttrycksform som endast en stor frontdiameter kan erbjuda.

Objektivväska, bakre objektivlock och linsskydd LC954-01 ingår.

Specifikationer

TillverkareSigma
ObjektivfattningSony FE
Autofokus
Ja
Anpassad för sensorstorlekFullformat
Zoom
Nej
Brännvidd (mm)14
Max. bländare (f/)1,8
Bildstabilisering
Nej
Filterdiameter (mm)Ingen filtergänga
Vädertätad
Nej
Vikt (g)1170

Våra öppettider

Klicka här

Få vårt nyhetsbrev!