• Butik i Göteborg
  • Personlig service
Senaste nytt

Canon EOS R100

Canon presenterar EOS R100, en kompakt systemkamera med APS-C-sensor som är designad för att attrahera förstagångsfotografer eller de som redan gillar Canons Rebel DSLRs eller EOS M-kameror men vill övergå till RF-fattningen.

R100 är verkligen instegsmodell och försöker vara tillgänglig till alla som vill börja fotografera med en riktig kamera och prissätts därefter väldigt attraktivt.

"Canon EOS R100-kameran är designad för nya, förstagångs-användare av mirrorless-kameror eller befintliga användare av utbytbara kameror som tidigare har gillat EOS Rebel- eller EOS M-kameror," säger Canon och bekräftar i princip att kamerans syfte är att ersätta de lägre DSLR-modellerna och andra mirrorless-fattningar som företaget håller på att avveckla. Canon säger dock att de fortsätter att sälja ett betydande antal av dessa kameror, så produktionen av dem kommer troligtvis att fortsätta under en tid.

R100 använder en APS-C-sensor med 24,2 megapixlar, drivs av DIGIC 8-processor och kan spela in beskuren 4K-video och Full HD 1080p-video i full bredd med upp till 24 respektive 60 bildrutor per sekund. Det bör också noteras att i 4K-videoläge kommer kameran endast att erbjuda kontrastbaserad autofokus för videografering.

Något Canon inte har snålat med i R100 är dess autofokus med snabb ansikts- och ögonigenkänning i de flesta lägen. Kameran har också WiFi- och Bluetooth-anslutning.

Kamerans design är kompakt och mäter 116 x 86 x 69 mm, med ett litet handtag och en förenklad toppplatta med en enda ratt, strömbrytare, videoknapp och kommandoratt bredvid slutarknappen. Baksidan av kameran är likaså enkel och har sex knappar samt en fyrvägs-D-pad i det nedre högra hörnet.

R100 har ingen möjlighet till vinklingsalternativ när det gäller den tre tum stora bakre LCD-skärmen med 1,04 miljoner punkter. Det bör också noteras att den bakre LCD-skärmen inte är tryckkänslig och måste navigeras med hjälp av knappkontroller. Sökaren är en OLED-design med 2,36 miljoner punkter.

Våra öppettider

Klicka här

Få vårt nyhetsbrev!