• Fri frakt över 1000:-
  • Fri retur i butik
  • Personlig service
Senaste nytt

Canon PowerShot V10

Canon har precis lanserat en ny serie av PowerShot-kameror som riktar sig till innehållsskapare och som börjar med Canon PowerShot V10. Även om kameran kan ta stillbilder så är den huvudsakligen utformad för att ta video. PowerShot V10 är den första produkten i Canons nya serie av konsumentvideoproduktion, live streaming och vlogging, som kallas PowerShot V-kameraserien. "V" står för "video communication" och PowerShot V-serien är byggd för att möta behoven hos innehållsskapare som vill ha högre kvalitet och mångsidighet än vad deras smartphone kan erbjuda, men som inte vill ha en komplicerad kamera med utbytbara objektiv.

PowerShot V10 är utformad för att leverera hög prestanda i en användarvänlig, kompakt formfaktor. Det är en instegskamera med ett konkurrenskraftigt pris och dess funktioner riktar sig till nybörjare. Kameran spelar in 4K UHD-video upp till 30 bilder per sekund eller Full HD-video vid 60p och har ett inbyggt fast objektiv med en motsvarande brännvidd på 19 mm. Objektivet f/2.8 består av åtta element i sju grupper, inklusive tre asfäriska linser. Autofokus kan styras med den två tum stora pekskärmen eller automatiskt av kameran och inkluderar One-Shot AF under stillbildsfotografering och Movie Servo AF under videoupptagning. Kameran erbjuder Face Tracking och Specified Frame AF.

V10 är en kamera för innehållsskapare som vill ha högre kvalitet och mångsidighet än vad deras smartphone kan erbjuda, men som inte vill ha en komplicerad kamera med utbytbara objektiv. Kameran är lätt att använda, oavsett användarens skicklighetsnivå eller erfarenhet. Canon hoppas att PowerShot V10 kommer att bli en populär instegskamera för dem som vill ta sin videoproduktion till nästa nivå.

Eftersom PowerShot V10 är utformad för att skapa innehåll på språng, inkluderar den digital bildstabilisering, inklusive en automatisk nivåfunktion för filmer. Kameran har också en digital zoom på upp till 3x, men detta kan inte kombineras med Movie Digital IS.

PowerShot V10 är gjord för användare som inte nödvändigtvis vill färgkorrigera eller redigera sin video, så den inkluderar många verktyg för skapare att ställa in idealiska inställningar direkt i kameran. Användare kan dra nytta av 14 kreativa Movie Color-filtrer, som är helt nya för PowerShot V10. Dessa kan också användas vid livestreaming. V10 inkluderar också färgtonjusteringar och Canons första Movie Auto ND-filterfunktion.

Kamerans design är unik och mycket kompakt. V10:s dimensioner (bredd x höjd x djup) är 63,4 x 90 x 34,3mm. Kamerans display kan vikas ut och användas framåt eller bakåt. Den inkluderar också ett inbyggt fällbart stöd, så användare behöver inte stativ - även om det naturligtvis går att montera kameran på ett stativ. Kameran har en stor inspelningsknapp på framsidan och knappar på baksidan för att navigera i menyer och utföra återgivningsfunktioner.

När det gäller inbyggt ljud inkluderar PowerShot V10 ett par inbyggda stereomikrofoner som kan spela in ljud från fram eller bakre riktning, och en tredje mikrofon för att minska bakgrundsljud. Kameran inkluderar trådlös anslutning och användare kan livestreama med Canon Camera Connect-appen. Innehåll kan automatiskt laddas upp via image.canon, en ny molnbaserad tjänst online där användare kan spara sina foton och videor.

Våra öppettider

Klicka här

Få vårt nyhetsbrev!