• Butik i Göteborg
  • Personlig service
Senaste nytt

Canon RF 28mm F/2,8 STM

Utöver den nya R100 mirrorless-kameran introducerar Canon idag även ett nytt pannkaksobjektiv för RF-fattningen, Canon RF 28mm f/2.8 STM.

Även om den presenteras samtidigt som APS-C R100 täcker Canons nya pannkaksobjektiv ut en fullformats-sensor, vilket innebär att det fungerar perfekt tillsammans med vilken av Canons spegellösa RF-kameror som helst. När det monteras på en kamera med en APS-C-sensor har det en motsvarande brännvidd på 45mm.

Canons nya objektiv består av åtta linselement uppdelade i sex grupper, inklusive tre asfäriska linser och Canons Super Spectra-beläggning (SSC). SSC är en flerskiktad beläggning som Canon säger är utformad för att eliminera ghosting och flare orsakad av reflektioner på linsytan och skapar "en hållbar linsyta med stabila egenskaper". Resultatet är enligt företaget en optimal färgbalans.

28mm f/2.8 STM har ett bländarintervall från f/2.8 till f/22 och har med hjälp av en sju-bladig bländaröppning en mjuk bakgrundsoskärpa. Autofokus drivs, som namnet antyder, av en stegmotor (STM) som Canon säger ger en jämn autofokusprestanda även vid videoinspelning.

Med tanke på objektivets storlek (det mäter 68 x 25mm) finns det inte mycket plats för annat än optiken och autofokussystemet, så det är inte förvånande att objektivet inte har optisk bildstabilisering. Det har dock en elektronisk manuell fokusring utan fysisk begränsning av rotationsvinkeln.

Objektivet har en närgräns på 23cm och har en maximal förstoring på 0,17x. Filterdiametern på framsidan är 55mm. På R5, R7 och R10 har objektivet 100% täckning av Dual Pixel CMOS-området. På EOS R når det 100% av den vertikala täckningen, men endast 88% av den horisontella täckningen.

Nedan hittar du exempelbilder tagna med objektivet:

Filter

1 produkter

Våra öppettider

Klicka här

Få vårt nyhetsbrev!