• Butik i Göteborg
  • Personlig service
  • Hem
  • Fujifilm Fujinon GF 30mm f/5.6 T/S
Förhandsbokning! Kontakta oss, du hamnar då i kö att bli kontaktad vid leverans
Svea Checkout

Fujifilm Fujinon GF 30mm f/5.6 T/S

Förhandsbokning! Kontakta oss, du hamnar då i kö att bli kontaktad vid leverans

Artikelnummer: 0207026073

Med möjligheten att modifiera eller anpassa perspektiv och skärpeplan ger GF 30mm F5.6 T/S dig större kontroll och frihet i ditt fotograferande.
Läs mer
54 990 kr
Lagerstatus: Förhandsbokning
Lagerstatus: Förhandsbokning
Behöver du hjälp? Ring oss på 031 18 40 00
SvealogoCard payment
  1. Beskrivning
  2. Specifikationer

För första gången någonsin lanserar FUJIFILM en objektivserie med tilt-shift objektiv. Funktionen tilt-shift efterfrågas inom landskap, arkitektur och produktfotografering. GF 30mmF5.6 T/S är ett vidvinkligt tilt-shift objektiv med en brännvidd motsvarande 24mm i 35mm format. Objektivet har en optisk design med 85mm bildcirkel för att täcka intervallet för shiftjustering upp til +/- 15mm och tiltjustering upp till +/- 8,5°.

Med shiftfunktionen kan du hålla sensorn parallellt med horisonten och samtidigt shifta objektivet för önskad komposition vilket ger dig möjlighet att undvika perspektivfel och förvrängningar som vanligtvis ses med vidvinkelobjektiv. Tiltfunktionen ger dig möjligheten att anpassa skärpeplanet för att till exempel få allt ifrån gräs i förgrunden till höga berg i bakgrunden att vara i fokus.

Tilt-shift objektivets unika förmåga att rotera lutnings- och förskjutningsriktningarna oberoende av varandra från 0 °-90 ° är en stor hjälp vid panoramafotografering, då du kan förflytta kompositionen utan att använda speciella stativhuvuden.

Objektivet har en inbyggd sensor som identifierar graden av shiftningar och roterande rörelser. Dess data kan kontrolleras i live view och registreras i bilddata så att de kan användas under efterbearbetning och är speciellt användbart i video. 

GF30mmF5.6 T/S har en avancerad optisk design som minimerar olika former av aberration samtidigt som den ger överlägsen bildupplösningsprestanda. Objektivet består av 16 linselement fördelat på 11 grupper inkluderat tre asfäriska, två ED-element och ett super ED-element. Konfigurationen eliminerar behovet av elektronisk korrigering av distorsion och lateral kromisk aberration samt undertrycker sfärisk och kromatisk aberration i extrem utsträckning för att uppnå kant-till-kant skärpa även under shiftning.

För att underlätta i ditt fotograferande har objektivet en kompakt design på 1.340g och är 138,5mm långt och levereras med speciellt utformat stativfäste.

 

Våra öppettider

Klicka här

Få vårt nyhetsbrev!