• Fri frakt över 1000:-
  • Fri retur i butik
  • Personlig service
Beställningsvara! Kontakta oss!

Pentax HD D FA 150-450mm f/4,5-5,6 ED DC AW

Beställningsvara! Kontakta oss!

Artikelnummer: 0207008194

Detta super-teleobjektiv har utvecklats för att täcka brännvidder från 150 mm till 450 mm - en brännvidd som efterfrågas av mer avancerade PENTAX-användare. Den har PENTAX HD Coating för att kunna producera extra skarpa bilder med hög kontrast även under krävande ljusförhållanden såsom i motljus. Dess dammtäta och vädertåliga konstruktion gör det också extremt pålitligt och hållbart i krävande utomhusförhållanden.
Läs mer
24 990 kr
Lagerstatus: Beställningsvara, normalt 5-7 vardagar
Behöver du hjälp? Ring oss på 031 18 40 00
SvealogoCard payment

Beskrivning

1. Super-teleobjektiv med tre gånger zoomförhållande
Vid montering på ett kamerahus med PENTAX K-fattning, täcker den ett super-teleområde från ca 230mm till 690mm i 35mm format. Den är utformad för att vara kompakt och är tillräckligt lätt för handhållen fotografering av t ex djur, flygplan och sport.

2. Enastående bildbeskrivning
Tack vare dess toppmoderna optik som har tre ED (Extra-low Dispersion) glaselement och ett super-low dispersion glaselement, minskar det effektivt sfärisk och kromatisk aberration samtidigt som det producerar skarpa och högkvalitativa bilder.
Detta säkerställer fantastiska och högupplösta bilder utan att behöva kompromissa på skärpan ute i kanterna, även när den monteras på ett befintligt digitalt kamerahus från PENTAX. Den kommet även att även fungera med framtida modeller med större bildsensorer utan justeringar.

3. HD-beläggning för optimal bildåtergivning
Linsen är behandlad med en HD-beläggning* av hög kvalitet i flera lager. Jämfört med vanliga flerskiktsbeläggningar, säkerställer denna en högre ljusgenomsläpplighet med mindre reflektioner.
* HD står för High Definition.

4. Dammtät och väderbeständig konstruktion
Utvecklad som en AW (All Weather) modell, har detta zoomobjektiv en dammtät och väderbeständig konstruktion med 21 specialtätningar för att förhindra att vatten och dammpartiklar kommer in i linsen.

5. Nyinstallerad tre-lägesomkopplare för Quick-Shift Focus System
Objektivet är utrustat med PENTAX egenutvecklade Quick-Shift Focus System, som tillåter användaren att omedelbart växla till manuell fokusering efter att motivet hamnar i fokus genom kamerans AF-system. För att förbättra användbarheten finns en nyinstallerad tre-lägesomkopplare på linsen så att man snabbt kan växla mellan QFS / A, QFS / M och MF.

6. Fyra AF knappar installerade på objektivet
Objektivet har fyra AF-knappar** för att ge en stabilare autofokus och ett bättre grepp om linsen oavsett kamerans läge, horisontellt eller vertikalt. Användaren kan tilldela egna inställningar på dessa AF knappar inklusive, Focus Preset för att förprogrammera fokusläget och omedelbart ändra fokus till det läget, samt AF Cancel för att avsiktligt låsa fokus vid önskad punkt under Continous AF.
** PENTAX K-3 är för närvarande den enda modellen som kan tillgodose dessa AF-funktioner. För att aktivera dessa funktioner måste kamerans firmware uppdateras till den senaste versionen.

Filter: 86mm

Specifikationer

TillverkarePentax
ObjektivfattningPentax K
Autofokus
Ja
Anpassad för sensorstorlekFullformat
Zoom
Ja
Brännvidd (mm)150-450
Max. bländare (f/)4,5
Bildstabilisering
Nej
Filterdiameter (mm)86
Vädertätad
Ja
Vikt (g)2000

Våra öppettider

Klicka här

Få vårt nyhetsbrev!