• Fri frakt över 1000:-
  • Fri retur i butik
  • Personlig service
Beställningsvara! Kontakta oss!

Leica SL 50/2,0 APO Summicron ASPH

Beställningsvara! Kontakta oss!

Artikelnummer: 0207015941

Ljusstarkt proffsoptik för din Leica med L-fattning.
Läs mer
56 490 kr
Lagerstatus: Beställningsvara, normalt 5-7 vardagar
Behöver du hjälp? Ring oss på 031 18 40 00
SvealogoCard payment

Beskrivning

Leica har äntligen utökat sin SL-familj med ytterligare ett objektiv med höga prestanda: Leica APO-Summicron-SL 50 mm f/2 ASPH. detta objektiv med denna brännvidd är ofta kallat för ett "normalobjektiv för småbildsformatet" (24x36 mm). Det är användbart vid många fotosituationer eftersom det har en mycket naturlig avbildning av det du fotograferar. Detta "normalobjektiv" används av många fotografer för t.ex. reportage, studioarbete, arkitektur, landskap och porträtt. Brännvidden är också lämplig för olika typer av makrofoto. Leica SL 50/2,0 APO Summicron ASPH har en närgräns på 35 centimeter, vilket ökar objektivets flexibilitet vid exempelvis resor när man vill avbilda objekt på korta avstånd utan extra tillbehör.

APO-Summicron-SL 50 mm f/2 ASPH är ett objektiv med Leicas L-fattning (L-Mount) vilket betyder att det kan användas på alla kamerasystem som följer denna standard och ingår i "L-Mount Alliance".

Objektivet är uppbyggt av 12 linser, varav 3 asfäriska, i 10 grupper. Konstruktionen är precis som i alla Leica-objektiv baserad på att uppnå högsta bildkvalitet redan vi största bländare (full öppet objektiv). Målet är att fotografer ska kunna arbeta med full bländaröppning för kreativa bilder och inte behöva välja mindre bländare för att uppnå hög teknisk kvalitet. De som väljer APO-Summicron-SL 50 mm f/2 ASPH som sitt verktyg får ett objektiv som ger naturliga hudtoner, vacker bokeh samt optimal konstrast samt skärpa från bildens mitt till bildens kanter. En följd av objektivets konstruktion är dessutom att den kromatiska avvikelsen har minimerats (genom apokromatisk korrigering).

Alla Summicron SL-objektiv har naturligtvis autofokus som drivs av två motorer med DSD, Dual Syncro Drive. Motorerna möjliggör att tiden för att förflytta skärpan genom hela avståndsområdet är så låg som 205 millisekunder. De som önskar kan naturligtvis även använda objektivet i manuellt skärpeinställningsläge.

Alla de som vill kunna använda sitt objektiv i tuffa väderförhållanden kommer också att uppskatta vädertätningen som skyddar mot damm, fukt och vattenstänk.

Specifikationer

TillverkareLeica
ObjektivfattningL-Mount
Autofokus
Ja
Anpassad för sensorstorlekFullformat
Zoom
Nej
Brännvidd (mm)50
Max. bländare (f/)2,0
Bildstabilisering
Ja
Filterdiameter (mm)67
Vädertätad
Ja
Vikt (g)740

Våra öppettider

Klicka här

Få vårt nyhetsbrev!