• Butik i Göteborg
  • Personlig service
  • Hem
  • Nikon AF-S NIKKOR 800mm f/5.6E FL ED VR
Beställningsvara! Kontakta oss!
Svea Checkout

Nikon AF-S NIKKOR 800mm f/5.6E FL ED VR

Beställningsvara! Kontakta oss!

Artikelnummer: 0207022037

Ett superteleobjektiv, perfekt för nyhetsfotografering och fotografering på långt håll av friidrott, vintersporter och vattensporter. Det här exklusiva objektivet har en särskild, specialanpassad 1,25x telekonverter som förlänger brännvidden till 1 000 mm med effektiv maximal bländare på f/7, fortfarande med fantastiska optisk prestanda, medföljer utan extra kostnad.
Läs mer
189 000 kr
Lagerstatus: Beställningsvara, normalt 5-7 vardagar
Lagerstatus: Beställningsvara, normalt 5-7 vardagar
Behöver du hjälp? Ring oss på 031 18 40 00
SvealogoCard payment

Köp hela paketet

Vi har satt ihop ett komplett paket till dig

  1. Beskrivning
  2. Specifikationer

Det hållbara kamerahuset i magnesiumlegering och två fluoritelement minskar objektivets vikt betydligt och tyngdpunkten hamnar i stället i den bakre delen, vilket ger en bekväm, välbalanserad hantering. Fluoritelementen ger högre transmissionshastighet och lägre ljusspridning än vanliga glas eller ED-glas.

En elektromagnetiskt styrd bländare ger en mycket exakt styrning av de rundade bländarlamellerna och därmed en ökad stabilitet för automatisk exponering under seriefotografering. Vibrationsreduceringsfunktionen minskar effekterna av kameraskakningar så att du kan använda upp till fyra stegs längre slutartid.

Supertelefotoobjektiv med fast brännvidd som är kompatibelt med FX-format, med en brännvid på 800 mm och en maximal bländaröppning på f/5,6.

Särskild telekonverter: AF-S TELECONVERTER TC800-1.25E ED medföljer objektivet (säljs inte separat). Den första telekonvertern med ED-glas är specialanpassad för att passa varje enskilt objektiv optimalt, med en förlängning av brännvidden till 1 000 mm och med en effektiv maximal bländaröppning på f/7.

Höga optiska prestanda: det optiska systemet innehåller två fluorit- och två ED-glas (Extra low Dispersion, extra låg färgspridning) för låg vikt och minimal kromatisk aberration.

Nano Crystal Coat: reducerar effektivt ghost-effekt och linsöverstrålning, även i motljus.

Stabiliserande vibrationsreduceringssystem (VR): möjliggör fotografering med upp till 4,5 steg längre slutartid.

Elektromagnetisk bländaröppningsmekanism: ökar stabiliteten vid automatisk exponeringskontroll under seriefotografering (ej kompatibel med D2-serien, D1-serien, D200, D100, D90, D80, D70-serien, D3000, D60, D50, D40-serien och F6).

Filter: med en 52 mm skruvfilterhållare och ett 52 mm NC-filter.

Närmaste fokusavstånd: 5,9 m från skärpeplanet (5,8 m vid manuell fokusering).

Magnesiumlegering: ger ett lätt och robust kamerahus.

Låg vikt: objektivet väger ca 4 560 g. Telekonvertern väger ca 150 g.

Våra öppettider

Klicka här

Få vårt nyhetsbrev!