• Butik i Göteborg
  • Personlig service

Evenemang

Senaste nytt
Fotomässa 22e april 2023
Evenemang

Nu är det äntligen dags för vår kikar- och fotomässa! Mässan har öppet den lördagen 22:e april. Vi kommer som vanligt hålla till på Elite Park Avenue Hotel (Kungsportsavenyen 36, 411 36 Göteborg) mitt emot vår butik.

Vi har fina mässerbjudanden, föreläsningar & tävlingar.
Ett tillfälle för alla att mötas och inspireras av det senaste inom foto och kikare. Kom och testa kameror/objektiv/kikare på plats!

När?
Lördagen 22:e april 2023, vi öppnar klockan 10:00 och stänger 16:00.
Fri entré hela dagen

Vår butik på andra sidan gatan Kungsportsavenyn 45 har extra öppet 10:00-16:00

Var?
Elite Park Hotel Avenyn, Kungsportsavenyen 36. Mitt emot vår butik. För parkering rekommenderar vi Lorensbergs P-Hus eller Heden.

Läs mer här

Läs mer
Inför Black Week 2022!
Evenemang

Snart är det dags för Black Week!
Är du ute efter att fynda en kamera, ett objektiv eller kanske ett nytt stativ under Black Friday? Då är du på rätt plats! På måndagen den 21:e november 2022 startar vår Black Week med nya rabatter varje dag och upp till 75% rabatt på utvalda artiklar i hela vårt sortiment. Kameror, kikare, objektiv och tillbehör kan du passa på att fynda under hela veckan, både i vår butik och online via vår kampanjsida som blir offentlig 00:00 natten mellan söndag till måndag!

Black Week hos Götaplatsens Foto
Via vår kampanjsida kan du se alla våra kampanjer och erbjudanden under Black Week och Black Friday. Köp din nya kamera hos oss på Götaplatsens Foto så garanterar vi support och personlig service. Vi kommer ha nedsatta priser på allt mellan kameror, kikare, stativ, mikrofoner, ljusmätare, objektiv, väskor, bildprodukter, album, ramar med mera! Det finns något för alla hos oss, till riktigt fördelaktiga priser.

Nya kampanjer varje dag
Hos oss får du nya kampanjer och erbjudanden varje dag! Vissa tillverkare av kameror och objektiv tillkommer t.ex. extra under Black Friday den 25:e november och är enbart med då, så håll koll via vår landningssida för Black Week 2022 som blir offentlig på natten mellan söndag och måndag 00:00.

Fynda även cirkulärt
Håll koll på vår begagnatsida under Black Week för där kommer vi också ha riktigt bra kampanjer och erbjudanden. Ge ett ny mening till äldre ting genom att handla cirkulärt hos oss. Det är inte bara bra för miljön, det är även extra bra för plånboken! Besök vår sida för begagnade produkter här och håll koll under Black Week!

Varför handla på Götaplatsens Foto under Black Week och Cyber Monday?
Vi skickar varor varje dag
Personlig service via mail, telefon och butiksbesök
En riktig fotobutik sedan 1965
Kunnig personal
Butik i centrala Göteborg
Riktigt bra reapriser

Läs mer
Exklusiv förhandstitt på Panasonic Lumix GH6!
Evenemang

Är du nyfiken på Panasonics nya kamera Lumix GH6? Vilken tur, för nu har du chansen att testa den tillsammans med produktspecialisten Martin Wallgren här hos oss på Götaplatsens Foto.

Martin finns på plats i butiken den 7:e mars 2022 mellan 10:00 till 14:00 - Välkomna!

Läs mer
Turn your passion into a full-time job - Webinar med Canons fotograf Hallvard Kolltveit
Evenemang

Under torsdagen den 28:e oktober 2021 bjuder vi tillsammans med Canon in dig på ett webinar där du får se och lyssna på den fantastiska Canonfotografen Hallvard Kolltveit.

Eventet börjar 18:00 och är planerat att ta ca: 1 timma.

Hallvard berättar om sin väg till att bli professionell fotograf och filmskapare på heltid, med arktisk surfning och äventyrsfotografering som specialitet. Hallvard har de senaste åren arbetat med märken som Patagonia, Volkswagen och National Geographic från sin bas i Lofoten, Norge. Hallvard kommer att berätta hur han förenade sin passion med sitt heltidsjobb och blev självständig. Han kommer att dela med sig av besluten han tog och de misstag han gjorde längs vägen och vad han tänker att blivande fotografer bör fokusera på för att få sina första betalda jobb.

Från att ha rest ända bort till tropikerna till att ta foto och videofilma i Arktis, vill vi med Hallvard sätta fokus på hur det är att vara självständig innehållsskapare 2021.

Länk till anmälan hittar du via denna länken!

Läs mer
Inspirationsresa med Swarovski
Evenemang

Vår medarbetare Robert är nyss hemkommen från Österrike och en inspirationsresa i Swarovskis regi. Här är några av hans bilder från den trevliga vistelsen.

Tack Swarovski!

Här under kan du läsa lite mer om de produkter som förekommer på bilderna:

Läs mer
Into The Forest - Fotovandring i Göteborg med Niklas Nilsson
Evenemang

Under september månad vill Olympus fokusera på skogen som tema. Vi på Götaplatsens Foto tillsammans med Olympus vill därför på ett Coronasäkert sätt möta er i Olympusfamiljen. På denna fotovandring får du träffa Olympus Visionary Niklas Nilsson i Bokedalens naturreservat i Jonsered. Niklas kommer att prata om landskapsfotografering, makrofotografering och visa några smarta tips på hur du använder funktionerna i kameran på bästa sätt.

Tid: Lördagen den 18:e september 2021

Mötesplats Pendelparkeringen Bokedalen, Jonsered (William Gibsons väg 6, Jonsered)
Samling kl 08:45 så att vi kan starta i tid.

Vandringen pågår under ca 2 timmar, men de som vill får givetvis stanna kvar längre och fortsätta på egen hand.
Turen passar alla oavsett tidigare fotokunskaper och vi tror att alla kommer att kunna lära av varandra.

Antalet platser är begränsat till 20st. Om du får förhinder eller känner minsta förkylningssymptom meddela pernilla.becker@om-digitalsolutions.se så fort som möjligt. Vi kommer att ha en väntelista till vandringen.

Att tänka på till vandringen. Kläder efter väder + vattentäta skor. Nyladdade batterier och tomt minneskort. Vi är i ett naturreservat så vill förhåller oss till reservatets regler.

Eventet är kostnadsfritt men vi uppmuntrar alla deltagare att skänka en symbolisk summa till Naturskyddsföreningens projekt En gåva till skogen (https://www.naturskyddsforeningen.se/gavor/gava-till-skogen/), eller till något annat naturprojekt som ligger dig varmt om hjärtat.

Läs mer via vårat Facebookevent!

Läs mer
Panasonic-gurun Martin Wallgren på besök!
Evenemang

Fredagen den 3:e september 2021 kommer Panasonic-gurun och teknikvetaren Martin Wallgren besöka oss på Götaplatsens Foto. Martin Wallgren är en teknisk ingenjör med lång erfarenhet och är en av Panasonics finaste diamanter när det kommer till produktvetande och teknik.

Med sin imponerande bakgrund och svar på tal finns Martin på plats mellan 11:00-17:00 utanför butiken. Välkomna!

Läs mer
Tema: Ljussättning
Evenemang

Än en gång har vi haft temavecka på Instagram och Facebook, i vanlig ordning vill vi även sammanfatta temat här på bloggen också. För att vara up to date med alla våra inlägg och teman, följ oss på sociala medier: Instagram, Facebook.

Vi har nyligen breddat vårt sortiment av ljussättning. Under denna temavecka visade vår medarbetare Peter delar av det.

Med enkla hjälpmedel som reflex- och diffusionsskärmar får du större kontroll genom att reflektera och filtrera det befintliga ljuset. Skärmarna är enkla att vika ihop och tar liten plats under transport. De skärmar vi har från Lastolite finns i en rad olika storlekar, former och utföranden.
Reflexskärmar kan ge en varmare, kallare eller mer kontrollerad ton på det befintliga ljuset. Diffussionsskärmen hjälper dig att styra och tona ner t.ex. starkt ljus.

Profoto A10 är ett litet kraftpaket med många finesser. Snabb laddtid, enkelt gränssnitt som går att koppla till mobilen och framför allt - en väldigt fin spridning av ljuset och möjlighet till olika ljusformare. Använd den direkt på blixtskon eller med en sändare, på stativ eller handhållen.

Vi har LED-ljus i många olika skepnader för att passa din personliga smak. Några exempel vi vill belysa är ringlighten Halo, den kraftiga lampan Forza 60 från Nanlite och LED-paneler från Ledgo.

Oavsett blixt eller fastljus så ger ljusformaren en fin variation av ljusbilden. Tre bra exempel på ljusformare är softboxen, som gör ljuset jämnt och mjukt, barn doors som ger dig skarpt ljus med full kontroll och det snabbarbetade paraplyet som ger ett hårdare men mer variabelt ljus.

Med de orden avslutades veckotemat om ljus hos oss på sociala medier för denna gång. Här under kan du lätt beskåda de produkter som omnämns i detta inlägg.

Läs mer
Tema: Outdoors
Evenemang

Lite då och då har vi temaveckor på Instagram och Facebook, självklart vill vi även sammanfatta temat här på bloggen också. För att vara up to date med alla våra inlägg och teman, följ oss på sociala medier: Instagram, Facebook.

Året går mot ljusare tider och det är dags att ge sig ut på nya äventyr! Vi på Götaplatsens Foto, och framför allt vår medarbetare Robert, älskar friluftslivet.

Ett smidigt men robust stativ från Sirui är Traveler 7A. Gjord helt i rostfritt aluminium, med höj- och sänkbar mittpelare för ökad stabilitet, komplett med huvud. Lätt att ta med sig för de där långa vackra exponeringarna!

Kaffekoppen är essentiell i packningen för en lyckad utflykt! En nyhet hos oss är dessa fina emaljmuggar som vi trycker ditt motiv på. Beställ dessa i butik eller ladda upp din bild på vår hemsida (välj vit mugg och lägg till ”emalj” i orderkommentaren).

Vi gör även vattenflaskor i liknande material. Här syns de i väskan Brixton från ONA Bags, en både smidig och snygg väska som passar lika fint under dagsutflykten som i stadsmiljö.

Olympus TG-6 tål det mesta, och kan lätt stoppas i fickan för att möta de flesta äventyr. Kompaktkameran går att komplettera med en mängd tillbehör. Den kan fungera som ett bra komplement i de miljöer du inte vill ta med din systemkamera, t.ex i vattnet och i smutsiga miljöer.

Ett smidigt sätt att skapa känslan av en tavelvägg hemma: Rama in dina favoritbilder i kollage-ram! Här syns ramen ”Bangkok” (för 11 bilder).

Olympus E-M1 Mark III är en vädertätad kamera som passar den aktiva. Fånga dina äventyr med en kamera som tål både kyla och väta. Den är smidig att ha med och bevisar att kameror inte behöver vara stora och tunga för att uppnå fantastisk bildkvalité.

Med de orden avslutades veckotemat om outdoors & friluftslivet hos oss på sociala medier för denna gång. Här under kan du lätt beskåda de produkter som omnämns i detta inlägg.

Läs mer
Använd din kamera som webbkamera, utan att behöva en capture device!
Evenemang

Behöver du plötsligt finnas tillgänglig via internet via video? Vill du kunna livestreama? Då är sannolikheten hög att du redan har de verktyg som krävs för att sätta igång!

I skuggan av covid-19 har livestreams och videomöten ökat lavinartat och som en reaktion kring detta har ett par kameratillverkare utvecklat speciella program och uppdateringar till sina kameror som gör det möjligt för dig att kunna sända video direkt från din kamera till en ansluten dator, utan dyra och krångliga sladdar och dyra capture cards!

Canon har med hjälp av ett program (PC/MAC) gjort det möjligt att direkt koppla kameran till datorn. Dessa kameror är kompatibla med livestreamprogrammet:

EOS-1D X Mark III
EOS-1D X Mark II
EOS 5DS R
EOS 5DS
EOS 5D Mark IV
EOS R
EOS 6D Mark II
EOS RP
EOS 7D Mark II
EOS 90D
EOS 80D
EOS 77D
EOS Rebel T7i
EOS Rebel T6i
EOS Rebel T7
EOS Rebel T6
EOS Rebel SL3
EOS Rebel SL2
EOS Rebel T100
EOS M6 Mark II
EOS M50
EOS M200
PowerShot G5X Mark II
PowerShot G7X Mark III
PowerShot SX70 HS

 

Fujifilm är också en av de tillverkarna som bjuder på denna typen av extremt bra service. Deras program heter "FUJIFILM X Webcam" och finns tillgängligt här (PC, windows 10 x64).
Kameror som är kompatibla med programmet är:
GFX100
GFX 50S
GFX 50R
X-H1
X-Pro3
X-Pro2
X-T4
X-T3
X-T2

 

Inte nog med att videokvalitén blir bättre med hjälp en digital systemkamera, du får ett mer professionellt utseende, en kortare skärpedjup (beroende på optiken du använder) samt att du antagligen redan har en kompatibel kamera!

 

Vi har länkat ett par kameror som kan nyttja dessa nya program och livestreamfunktioner här nedan. Har du ytterligare frågor eller funderingar är du alltid välkommen att höra av dig till oss.

Läs mer
Panasonic besöker Götaplatsens Foto
Evenemang

Panasonic besöker Götaplatsens Foto!

 

Att Götaplatsens Foto är en Lumix Pro Dealer är inget vi sticker under stolen med - Vi har varit det i flera år.

Deras nuvarande flaggskeppsmodeller Panasonic Lumix S1 samt Panasonic Lumix S1R är två hybridkameror (kameror gjorda för både foto och video) med starkt fotfäste i den skapande sfären sedan deras release förra året.

Vi vill att du som är intresserad av Panasonics S-serie ska få svar på dina eventuella frågor och funderingar så vi har bjudit in fotografen, videoskaparen och produktspecialisten Martin Wallgren från Panasonic till oss!

Mellan 10:00 och 14:00 under tisdagen den 25:e februari kan du uppleva Panasonics S-serie i form av Panasonics fullformatskameror Lumix S1, Lumix S1R och optik som t.ex. S Pro 16-35mm f/4, S Pro 70-200MM F2.8 O.I.S och S Pro 50MM F/1,4.

 

Under Panasonics besök kommer vi givetvis erbjuda fantastiska erbjudanden på Panasonic Lumix S1R & optik.
Enbart hos oss på Götaplatsens Foto, tisdagen den 25:e februari, 10:00 - 14:00.

Välkommen.

Läs mer
Fotoexpo 11/5
Evenemang

Den 11:e Maj bjuder vi in till Fotoexpo här i Göteborg. Vi gör om förra årets mycket uppskattade event och kommer att hålla till i Hotell Elite Park Avenue Hotels lokal mitt emot vår butik. Detta året slår vi ihop vårens kikarevent med kamerorna, så på plats hittar du i år även våra kikareleverantörer. På mässan kommer vi att hålla föreläsningar med inbjudna fotografer från de olika leverantörerna. Fri entré

När?

Lördagen den 11:e Maj, vi öppnar klockan 10:00 och stänger 16:00. Fri entré

Var?

Elite Park Hotell Avenyn, Kungsportsavenyn 36. Ungefär mitt emot vår butik. För parkering rekommenderar vi Lorensbergs P-Hus eller Heden.

Leverantörer på plats:

Canon, Nikon, Fujifilm, Panasonic, Olympus, Sigma, Tamron, Manfrotto, Sirui, Samyang, Zhiyun, NiSi,

Swarovski, Vortex, Leica, Laowa, Kowa, Kamakura, Pentax, Steiner, Zeiss, Instax, Polaroid, Lowepro

Fototävling!

På mässan kommer det finnas möjlighet att framkalla bilder på plats i Fujifilms monter. Välj ut en bild och sätt upp den på väggen i montern så är du med i utlottningen om en Fujifilm Instax-kamera samt presentkort på bildframkallning. Din digitala bild kan du ha med dig på ett USB-minne, minneskort, eller i mobilen.

Föreläsare

Föreläsningarna är gratis, och ingen anmälan krävs, men först till kvarn gäller. Ca 100 platser per föreläsning finns.


10:30 - Lisa Sihlberg, i samarbete med Focus Nordic

Kort om Lisa Sihlberg:
Lisa arbetar sedan 2013 som naturskyddsfotograf och har dokumenterat hotade arter jorden runt med samarbeten inom Världsnaturfonden och Naturskyddsföreningen. Hon är utsedd till ambassadör för Tamron och Lowepro och arbetar dagligen med att inspirera och undervisa människor till att ta hand om vår planet.


11:30 - Tom Svensson, i samarbete med Canon

Tom Svensson är en bevarandefotograf, det betyder att allt Tom gör i fotografering är att sätta fokus på utrotningshotade arter och livsmiljöer runt om i världen. Tom vill att folk ska förstå vad som händer i världen och att vi bara under de senaste 40 åren har förlorat 58% av världens mängd djur.

Föreläsningen: Tillsammans med African Apes och Ann Olivecrona åkte Tom till Syd Sudan för att rädda tre schimpansungar som blivit beslagtagna av militären.
Generalerna har ett enormt intresse för att bevara naturen och djuren, så när dessa stackars ungar sett sin familj bli ihjälslagna och transporterade via Syd Sudan till Arabvärlden eller Asien för att säljas så försöker generalerna beslagta och stoppa så många de kan. Nu kan du få höra hur detta går till och följa med på denna farliga men viktiga resa. Tom kommer också att berätta om sina erfarenheter av Canons EOS R, som var hans sällskap på detta uppdrag.


12:30 - Mark Trustrup, i samarbete med Nikon

Mark Trustrup är bröllops- samt reklamfotograf från Danmark som 2014 blev Nikons yngsta ambassadör någonsin vid 24 års ålder. Han är den förste dansken att bli invald i ISPWP, International Society of Professional Wedding Photographers, som samlar de bästa bröllopsfotograferna i världen. Mark kombinerar det senaste inom digital teknik med det traditionella hantverket för att skapa unika bilder. 


13:30 - Niklas Nilsson, i samarbete med Olympus

Ögonblick från Kalla vatten

Niklas Nilsson är en av Sveriges främsta undervattensfotografer och förra året korad till Svensk mästare i undervattensfotografering. Han brinner för vår kalla nordiska kust, både över och under vattenytan. Med sina fascinerande bilder och berättelser tar han med oss hela vägen från den svenska västkust till packisen omkring Svalbard - isbjörnens rike. Längs vägen ges hela tiden goda råd inom fototeknik och hur spegellösa kameror kan ge en fördelar inom naturfotografering.


14:30 - Marko Vesterinen, i samarbete med Fujifilm

Marko Vesterinen är en Göteborgsbaserad fotograf som har en stark kärlek till Asien och Japan dit han ofta reser för att uppleva och fotografera. Både stads- och naturlandskap får stå motiv, gärna en kombination av de två. Marko söker linjer och former som flyter över gränserna mellan det konstruerade/skapade och det naturliga. Bilderna är i avvägd balans och ofta med tydliga geometriska motiv i en lek med färg och form.

Om kontraster
Skarpa kontraster både i färgställningar, former och motiv, löper som en röd tråd genom Markos bilder. Fotografierna innehåller mycket svärta och färgmättnad men också rent vitt. Mörkret i bilderna skapar en stark kontrast till ljuset som lyfts fram av mättnaden. Marko söker ofta mönster i det som till synes verkar vara kaos, eller kaoset i det ordnade. Många av hans bilder från stadsmiljöer är ögonblicksbilder men som gör anspråk på att dokumentera något konstant eller evigt - en universellt förekommande känsla eller tillstånd. Å andra sidan visar hans naturbilder just ett kort ögonblick i ett vad som framstår oföränderligt landskap. Mycket i hans fotografi präglas av dessa ständigt återkommande kontraster.

Bilderna bär ofta på en stramhet och lite sorgsen ton. Han visa ofta på människors slit, samtidigt som han synliggör vår korta tid på jorden. Kanske sorgen kommer av hans förmåga att få betraktaren att inse mänsklighetens förgänglighet.

Marko är utbildad på Fotoskolan i Göteborg och gör både fotokonst men även kommersiella uppdrag för bland annat ICA, Jotex och Nordiska Volkswagengruppen.


Erbjudanden

På mässan kommer det självklart att finnas en hel del fyndlägen. En del av dessa erbjudanden kommer att finnas även här på hemsidan, de kommer att publiceras på Fredag eftermiddag.

Här kan du se en film från förra årets Expo:

Här kan du se en film från förra årets kikarfest:

Läs mer

Filter

    Våra öppettider

    Klicka här

    Få vårt nyhetsbrev!