• Butik i Göteborg
  • Personlig service

Your favorites

Blogg

Senaste nytt
Olympus E-M1 Mark III showreel
Evenemang
Läs mer
Panasonic besöker Götaplatsens Foto
Evenemang

Panasonic besöker Götaplatsens Foto!

 

Att Götaplatsens Foto är en Lumix Pro Dealer är inget vi sticker under stolen med - Vi har varit det i flera år.

Deras nuvarande flaggskeppsmodeller Panasonic Lumix S1 samt Panasonic Lumix S1R är två hybridkameror (kameror gjorda för både foto och video) med starkt fotfäste i den skapande sfären sedan deras release förra året.

Vi vill att du som är intresserad av Panasonics S-serie ska få svar på dina eventuella frågor och funderingar så vi har bjudit in fotografen, videoskaparen och produktspecialisten Martin Wallgren från Panasonic till oss!

Mellan 10:00 och 14:00 under tisdagen den 25:e februari kan du uppleva Panasonics S-serie i form av Panasonics fullformatskameror Lumix S1, Lumix S1R och optik som t.ex. S Pro 16-35mm f/4, S Pro 70-200MM F2.8 O.I.S och S Pro 50MM F/1,4.

 

Under Panasonics besök kommer vi givetvis erbjuda fantastiska erbjudanden på Panasonic Lumix S1R & optik.
Enbart hos oss på Götaplatsens Foto, tisdagen den 25:e februari, 10:00 - 14:00.

Välkommen.

Läs mer
Träffa oss på Vårgårda Fotofestival!
Evenemang

Arrangemanget börjar redan nu på fredagen den 1:e november men på lördagen den 2:e november ställer vi ut på Vårgårda Naturfotofestival. Tillsammans med ett glatt gäng andra utställare har vi även Sony på plats med oss. Givetvis kommer det finnas exklusiva kampanjer för just detta arrangemang.Vi ses på lördag!

Läs mer
Fotoexpo 11/5
Evenemang

Den 11:e Maj bjuder vi in till Fotoexpo här i Göteborg. Vi gör om förra årets mycket uppskattade event och kommer att hålla till i Hotell Elite Park Avenue Hotels lokal mitt emot vår butik. Detta året slår vi ihop vårens kikarevent med kamerorna, så på plats hittar du i år även våra kikareleverantörer. På mässan kommer vi att hålla föreläsningar med inbjudna fotografer från de olika leverantörerna. Fri entré

När?

Lördagen den 11:e Maj, vi öppnar klockan 10:00 och stänger 16:00. Fri entré

Var?

Elite Park Hotell Avenyn, Kungsportsavenyn 36. Ungefär mitt emot vår butik. För parkering rekommenderar vi Lorensbergs P-Hus eller Heden.

Leverantörer på plats:

Canon, Nikon, Fujifilm, Panasonic, Olympus, Sigma, Tamron, Manfrotto, Sirui, Samyang, Zhiyun, NiSi,

Swarovski, Vortex, Leica, Laowa, Kowa, Kamakura, Pentax, Steiner, Zeiss, Instax, Polaroid, Lowepro

Fototävling!

På mässan kommer det finnas möjlighet att framkalla bilder på plats i Fujifilms monter. Välj ut en bild och sätt upp den på väggen i montern så är du med i utlottningen om en Fujifilm Instax-kamera samt presentkort på bildframkallning. Din digitala bild kan du ha med dig på ett USB-minne, minneskort, eller i mobilen.

Föreläsare

Föreläsningarna är gratis, och ingen anmälan krävs, men först till kvarn gäller. Ca 100 platser per föreläsning finns.


10:30 - Lisa Sihlberg, i samarbete med Focus Nordic

Kort om Lisa Sihlberg:
Lisa arbetar sedan 2013 som naturskyddsfotograf och har dokumenterat hotade arter jorden runt med samarbeten inom Världsnaturfonden och Naturskyddsföreningen. Hon är utsedd till ambassadör för Tamron och Lowepro och arbetar dagligen med att inspirera och undervisa människor till att ta hand om vår planet.


11:30 - Tom Svensson, i samarbete med Canon

Tom Svensson är en bevarandefotograf, det betyder att allt Tom gör i fotografering är att sätta fokus på utrotningshotade arter och livsmiljöer runt om i världen. Tom vill att folk ska förstå vad som händer i världen och att vi bara under de senaste 40 åren har förlorat 58% av världens mängd djur.

Föreläsningen: Tillsammans med African Apes och Ann Olivecrona åkte Tom till Syd Sudan för att rädda tre schimpansungar som blivit beslagtagna av militären.
Generalerna har ett enormt intresse för att bevara naturen och djuren, så när dessa stackars ungar sett sin familj bli ihjälslagna och transporterade via Syd Sudan till Arabvärlden eller Asien för att säljas så försöker generalerna beslagta och stoppa så många de kan. Nu kan du få höra hur detta går till och följa med på denna farliga men viktiga resa. Tom kommer också att berätta om sina erfarenheter av Canons EOS R, som var hans sällskap på detta uppdrag.


12:30 - Mark Trustrup, i samarbete med Nikon

Mark Trustrup är bröllops- samt reklamfotograf från Danmark som 2014 blev Nikons yngsta ambassadör någonsin vid 24 års ålder. Han är den förste dansken att bli invald i ISPWP, International Society of Professional Wedding Photographers, som samlar de bästa bröllopsfotograferna i världen. Mark kombinerar det senaste inom digital teknik med det traditionella hantverket för att skapa unika bilder. 


13:30 - Niklas Nilsson, i samarbete med Olympus

Ögonblick från Kalla vatten

Niklas Nilsson är en av Sveriges främsta undervattensfotografer och förra året korad till Svensk mästare i undervattensfotografering. Han brinner för vår kalla nordiska kust, både över och under vattenytan. Med sina fascinerande bilder och berättelser tar han med oss hela vägen från den svenska västkust till packisen omkring Svalbard - isbjörnens rike. Längs vägen ges hela tiden goda råd inom fototeknik och hur spegellösa kameror kan ge en fördelar inom naturfotografering.


14:30 - Marko Vesterinen, i samarbete med Fujifilm

Marko Vesterinen är en Göteborgsbaserad fotograf som har en stark kärlek till Asien och Japan dit han ofta reser för att uppleva och fotografera. Både stads- och naturlandskap får stå motiv, gärna en kombination av de två. Marko söker linjer och former som flyter över gränserna mellan det konstruerade/skapade och det naturliga. Bilderna är i avvägd balans och ofta med tydliga geometriska motiv i en lek med färg och form.

Om kontraster
Skarpa kontraster både i färgställningar, former och motiv, löper som en röd tråd genom Markos bilder. Fotografierna innehåller mycket svärta och färgmättnad men också rent vitt. Mörkret i bilderna skapar en stark kontrast till ljuset som lyfts fram av mättnaden. Marko söker ofta mönster i det som till synes verkar vara kaos, eller kaoset i det ordnade. Många av hans bilder från stadsmiljöer är ögonblicksbilder men som gör anspråk på att dokumentera något konstant eller evigt - en universellt förekommande känsla eller tillstånd. Å andra sidan visar hans naturbilder just ett kort ögonblick i ett vad som framstår oföränderligt landskap. Mycket i hans fotografi präglas av dessa ständigt återkommande kontraster.

Bilderna bär ofta på en stramhet och lite sorgsen ton. Han visa ofta på människors slit, samtidigt som han synliggör vår korta tid på jorden. Kanske sorgen kommer av hans förmåga att få betraktaren att inse mänsklighetens förgänglighet.

Marko är utbildad på Fotoskolan i Göteborg och gör både fotokonst men även kommersiella uppdrag för bland annat ICA, Jotex och Nordiska Volkswagengruppen.


Erbjudanden

På mässan kommer det självklart att finnas en hel del fyndlägen. En del av dessa erbjudanden kommer att finnas även här på hemsidan, de kommer att publiceras på Fredag eftermiddag.

Här kan du se en film från förra årets Expo:

Här kan du se en film från förra årets kikarfest:

Läs mer
Nyheter från Ona!
Nyheter

Italienska Ona Bags levererar i vanlig ordning ett knippe nyheter av riktigt härlig rang.

En av nyheterna heter "The Lisbon" och är en mindre axelremsväska som är gjord i italienskt kvalitétsläder. Lädret är behandlat på ett sätt som gör att det blir charmigt slitet under tiden du använder väskan, för att den ska bli 100% din egen. Väskans storlek är anpassad för mindre kompaktkameror så som t.ex. Fujifilm X100V, Ricoh GR III eller vintagekameror från 70-, 80- och 90-talet. Vi har väskan i färgerna "Cognac Leather" och "Dark Truffle Leather". Priset är 1695:- oavsett färg.

 

 

Den andra nyheten som vi valt att ta in heter "Monterey Backpack" och är en ryggsäck i vaxad premiumcanvas & läder - Samma kvalitétsläder som Onas andra väskor. Ryggsäcken har en ficka för 13" laptop samt plats för kamerahus, 4-6 objektiv/blixtar/SD-kort och anteckningsblock för att du ska kunna ta med dig det du verkligen behöver när du ska fota. Väskan finns tillgänglig i färgerna "Smoke & Antiquie Cognac" samt "Olive & Antique Cognac". Priset är 4395:- oavsett färg.

 

 

Väskorna är väldigt bekväma och fyller det tomrummet som ofta saknas när det kommer till kameraväskor - wow-faktor och extremt snygg design.

 

 

Läs mer om produkterna och beställ här nedan:

Läs mer
Fujifilm besöker Götaplatsens Foto!
Nyheter

Du har väl inte missat att Fujifilm släpper lite nyheter inom kort? Framförallt det nya kamerahuset X-T200! Med en helt ny högupplöst elektronisk sökare, förbättrad ögon och ansikts-autofokus, snabb seriebildstagning (åtta bilder/s) samt videoinspelning i 4K och Full-HD höghastighetsvideo upp till 120 bilder/s med mycket hög bildkvalitet är det enklare än någonsin att fånga ögonblicken.

Redan nu på torsdagen den 6:e februari kl. 10:00-13:00 får du chansen att på plats testa deras nyheter innan de kommit in i lager! Självklart har vi deras övriga sortiment på plats i form av kameror och optik.

Du vet väl att du alltid kan förhandsboka nyheter från Fujifilm hos oss? Skicka bara ett mail till info@gotaplatsensfoto.se så kontaktar vi dig när din beställning kommer in i butiken.
Ett perfekt sätt för dig att vara först med det allra nyaste!

 

Hoppas att vi ses nu på torsdag den 6:e februari!

Läs mer
Nyheter från Nikon!
Nyheter

Nyheter från Nikon!

Nikon D780

Inom kort lanserar Nikon sin D780 som ersätter Nikon D750. Nikon D780 är i princip en Nikon Z6 i förklädnad - en fullformatskamera som med högupplöst skärm 

som fotar i 24,5 megapixlar och filmar i 4K. Samma processor, samma sensor och hybrid-af som Z6. Största skillnaden är dock att Nikon D780 har samma
mätsystem och algorithmer som Nikons D5. Vi väntar med spänning på den första leveransen av detta makalösa vidundret och vi hoppas att du är lika spänd!

Nikon Coolpix P950

När Nikon P900 släpptes redan 2015 och de flesta slogs med häpnad inför en kompaktkamera med en så praktfull zoom. Nu tar Nikon P950 över där P900 inte
räckte till. Fotar i RAW, filmar i 4K och har en supertelezoom som motsvarar 24-2000mm. Med sin Dynamic Fine Zoom på 166x förstoring utnyttjar du dessutom
en digital zoom på 4000mm! Fågelskådare och långtzoomsfotografer kommer älska denna kompaktkamera.

NIKKOR Z 70-200mm f/2.8 VR S

Nu börjar Nikon ta sin nya Z-fattning på allvar med sin nya optik på 70-200mm f/2.8. Stilren, avancerad, väderskyddad och ljusstark är alla perfekta
egenskaper för dig med t.ex. en Nikon Z6. Den breda Z-fattningen med rundad bländaröppning ger dig en fantastiskt vacker bokeh-effekt som jämnas ut mot
bildens kanter på ett prydligt och äkta sätt. Med objektivets FN-knappar kan du dessutom ställa in hela 21 funktioner - allt från AF-lås till gaffling.
Välkommen NIKKOR Z 70-200mm f/2.8 VR S - in till Z-familjen.

Läs mer
Lomography - Den kaxigaste nyheten hos oss på Götaplatsens foto!
Nyheter

Lomography - Ett perspektiv
Wien, 1992. Ett gäng skapande studenter får nys om den ryska kameran "LOMO LC-A", känd för sin knasiga estetik och sovjetiska uppbyggnad. Studenterna tog kontakt med det ryska företaget LOMO (Leningrad Optics and Mechanics Association) och bad dem att fortsätta produktionen av denna lustiga kamera. Lomography var till en början enbart en mix mellan kreatörer och unga fotografer som ställde ut sina alster runtom i Wien men när de möttes av en kommersiell succé fick Lomography bli distributörer av LC-A-kameran från LOMO utanför Ryssland fram till 2005 när fabriken i Ryssland stängde.10 gyllene regler
Lomography drevs från början av ett kollektivt tankesätt - "Don't think, just shoot". Detta övergick i till slut i
10 gyllene regler

Regel #1: Ta med dig din kamera överallt.
Regel #2: Använd kameran när som helst - dag som natt
Regel #3: Lomography stör inte ditt liv, det är en del av det.
Regel #4: Försök att skjuta från höften.
Regel #5: Ta dig så nära ditt motiv som du kan.
Regel #6: Tänk inte.
Regel #7: Var snabb.
Regel #8: Du måste inte veta i förväg vad du fångat på film.
Regel #9: Det finns inget att oroa sig för efteråt.
Regel #10: Bry dig inte om regler.
Givetvis ska man ta dessa gyllene regler med en nypa salt, men det finns ändå något för den nyfikna att hämta i detta tankesätt.Experimentell fotografi
Lomography ger dig flera verktyg att uttrycka dig på ett konstnärligt och skapande sätt, helt i regel med hur det brukade föra för flera decennier sedan.

Vi hoppas att du ska hitta något i Lomographys breda sortiment som inspirerar dig att don't think, just shoot.

Läs mer
Nya Nikon Z50
NyheterNu den 7:e november släpps äntligen Nikons nya kamera Z50! En kamera som är lika enkel att fota med som att filma i 4K-upplösning.
Nikon Z50 är en ergonomisk och greppvänlig kamera som är specialanpassad för dig som vill ta sig den hela dagen. Med sin ljuskänslighetsintervall på 100-51200 ISO och svagljus-AF kan du fotografera även under kvälls- och nattetid - Perfekt för den som faktiskt vill dokumentera en hel dag under t.ex. en vlogg eller aktivt socialt bildkonto!

Redan nu kan du faktiskt förhandsboka den hos oss genom att maila på info@gotaplatsensfoto.se. Förhandsbokar du dessutom en av de paket där en FTZ-adapter medföljer, får du den utan extra kostnad - Spara 1600:-!

Läs mer

Våra öppettider

öppettider

Få vårt nyhetsbrev!

Kontakta

Powered by Jetshop