• Fri frakt över 1000:-
 • Fri retur i butik
 • Personlig service

Blogg

Senaste nytt
Nytt från OM SYSTEM – OM-1 Mark II, Supertele och ultravidvinkel
Nyheter

Nu är den här! OM-1 Mark II är den efterlängtade uppföljaren till succemodellen OM-1. En stryktålig micro 3/4 med ny teknik och innovativa funktioner som gör den till en svårslagen spelare i branschen. En lätt och smidig design ger mer utrymme för kreativitet och konstnärlighet var du än befinner dig.

 

 

OM-1 Mark II är den första spegellösa systemkameran med inbyggt dynamiskt gråfilter (GND) som kan justeras i flera styrkor (från ND2 till ND8) i realtid genom sökaren. Det går även att ställa in övergången mellan ofiltrerat och filtrerat område i tre steg. Nu behövs inte längre fysiska glasfilter som kan ge problematik med reflektioner. Detta ger dig en enorm kontroll över exponeringen i alla ljusförhållanden och öppnar upp för nästintill oändliga kreativa möjligheter. 

Uppgraderad på många plan

OM SYSTEM har dessutom uppgraderat flera andra funktioner såsom ett välslipat, snabbare autofokus tillsammans med tracking av upp till 8 motiv samtidigt, ansiktsigenkänning med AI som också kan identifiera fåglar och djur samt en 8,5 stegs 5-axlad bildstabilisering.

OM-1 Mark II bildexempel flågel

Bildkvalitet i världsklass

Precis som sin föregångare ligger OM-1 Mark II i framkant när det gäller prestanda och bildkvalitet som överskrider förväntan på sensorstorleken. Den har också ett välslipat autofokus och sekvensfotografering på hela 120 bilder per sekund med en buffer på över 200 frames, något som vida överträffar konkurrerande modeller. Med OM SYSTEMs patenterade funktioner som Live Composite och High Res Shot-läge får du ut mer av din kamera utan behov av extrautrustning eller spetskompetens.

 OM-1 Mark II kamera i mossa

Stabil prestanda

Den här modellen har ett avancerat, kompakt och lätt kamerahus som tillsammans med den skarpa 20 megapixel Stacked BSI Live MOS-sensorn och den senaste TruePic X-bildprocessorn hanterar bildprocesser hela tre gånger snabbare än tidigare modeller. OM SYSTEM levererar en suverän bildstabilisering med upp till 8-stegs kompensation och 5-axlad synk som gör den till en av marknadens absolut stadigaste kameror. Den nya handhållna assistentfunktionen gör det enkelt att fånga effekter med långsam slutarhastighet som tidigare krävde ett stativ. 

En kamera för alla väder

OM-1 Mark II är en användarvänlig och tålig kamera som gör att du kan fokusera på att ta den perfekta bilden utan hinder. När det kommer till själva designen kommer denna nya modell med en ny smidig kontrollayout och ett bättre grepp. Kamerahuset är dessutom vädertätat och även IP53-klassat. Detta innebär att kameran klarar av de svåraste regnförhållandena samt att kameran också är resistent mot dammpartiklar. Utöver det finns nu även en inbyggd mekanik som skakar av damm från sensorn när kameran sätts på.

Med 50 MP handhållen High Res Shot, 80 MP Tripod High Res Shot, Live Composite, Fokusstackning och HDR-läge finns inga gränser för vad du kan åstadkomma. Det här är en kamera som låter dig experimentera och upptäcka nya sätt att se på fotografi och bildkonst, oavsett var i världen du hittar dina motiv.

 

 

 

Se mer med OM SYSTEM M. Zuiko Digital ED 9-18 F4.0-5.6 II

Ett typiskt supervidvinkelobjektiv tenderar att vara stort, tungt och dyrt, vilket gör det svårt för de flesta kameraanvändare att dra nytta av dem. M.Zuiko Digitalt ED 9‑18mm F4.0‑5.6 II lovar att råda bot på detta. Detta är det senaste objektivet som har fått ett nytt OM SYSTEM-varumärke och riktar sig till landskapsfantaster. Med sin ultrakompakta och lätta design och den enastående bärbarheten, tack vare DSA (Dual Super Aspherical) linser, som endast finns med Four Thirds Systemet, kommer detta objektiv att göra supervidvinkelfotografering vänligare och mer prisvärd. 

 

 

En ny generation av supertele - OM SYSTEM M.Zuiko Digital ED 150-600mm f/5.0-6.3 IS

Med nya M.Zuiko Digital ED 150-600mm f/5.0‑6.3 IS kan du utforska både intensiv telefoto‑ och telemakrofotografering. Om inte 1200mm (35mm format) räcker så kan du med en telekonverter nå sanslösa 2400 mm! Den smarta bildstabiliseringen hjälper dig ta skarpa bilder även vid hög zoom. Med damm‑ och stänkskydd av högsta klass får du flexibilitet att fota var du vill och den snabba och pricksäkra autofokusen låter dig föreviga det du vill utan förhinder.

Kom närmre på avstånd

150-600mm F5.0‑6.3 IS är utmärkt för avlägsna motiv, men den imponerar även på mindre subjekt som kräver högre förstoring. Objektivet erbjuder en fantastisk 0,7x bildförstoring med det kortaste fokuseringsavståndet – imponerande 0,56m. Med telekonvertern MC‑20 så når du 1,4x förstoring på samma avstånd. 

Kompromisslös bildstabilisering

Lämna stativet hemma och njut av handhållen supertelefotografering utan suddiga resultat. Med 5-axlig IS och upp till 7,0 stegs skakkompensation får du en stabil upplevelse och skarpa bilder, även vid fullt 2400mm synfält. Rör dig fritt i naturen med ett lätt och smidigt objektiv som levererar lika bra längs hela fokusområdet.

Tål väder och vind

Några av de mest imponerande bilderna på djur tas i regn. Den IPX1-certifierade vädertätningen och fluorbeläggningen på framsidan av objektivet ger en kompromisslös fotograferingsupplevelse. Låt det regna och blåsa; vattnet pärlar av sig från det främre objektivelementet, så att du kan fortsätta fotografera.

Läs mer
Nikon Z f
Nyheter

Nikon tillkännagav idag sin senaste spegellösa kamera i fullformat, Z f, som smälter samman tidlös design med avancerad teknik och imponerande prestanda. Kameran hämtar inspiration från den legendariska FM2 och kombinerar en estetisk skönhet som likvärdas av användbarheten i kreatörers och fotografers händer.

Z f är utrustad med det kraftfulla bildbehandlingssystemet EXPEED 7, samma system som används i Nikon Z 9, vilket möjliggör avancerad stillbildsfotografering och videoupptagning. Denna fusion av form och funktion, tillsammans med innovativ teknologi, inkluderande enastående autofokus (AF) och bildstabilisering (VR), resulterar i en kamera som är idealisk för dem som vill uttrycka sin kreativitet.

En klassisk design inspirerad av den ikoniska FM2

Inflytandet från Nikons tidigare kameror är tydligt i varje detalj hos Z f. Den retroinspirerade looken kommer från den ikoniska FM2, liksom rattarna, avtryckaren och Nikons logotyp från 1970-talet. Alla rattar är gjorda av mässing för en högkvalitativ känsla.

Nya funktioner som utökar möjligheterna att uttrycka dig genom bilder

Utöver den vanliga Picture Control-inställningen för monokroma bilder, har Z f utrustats med två nya Picture Controls: platt monokrom och monokrom med djup ton. Ett dedikerat svartvitt läge har lagts till i foto- och filmväljaren så att det går snabbt att växla mellan lägena. Kameran är också utrustad med en mängd andra inspirerande funktioner, inklusive Creative Picture Controls och pixelförskjutning – en funktion som Z f är den första att stödja.

Förbättrad filmprestanda för olika behov

Den nya kameran levereras med flera spännande filmfunktioner, inklusive 10-bitars H.265- inspelning samt att den kan spela in upp till 125 minuter i 4K UHD. Den har också ärvt flera funktioner från Z 9, inklusive möjligheten att justera ISO-känslighet i steg om 1/6 EV och visningen av en röd ram vid filminspelning.

Överlägsen prestanda med banbrytande teknik

Z f drivs av det senaste bildhanteringssystemet EXPEED 7, vilket möjliggör ett stort ISO-omfång. Utöver att den har samma nio typer av motivdetektering som Z 8, har också spårningsprestandan vid motivavkänning utökats hos Z f. Kameran är även försedd med vibrationsreducering inbyggd i kameran och förbättrad elektronisk vibrationsreducering, som tillsammans förbättrar bildkvaliteten vid fotografering i svagt ljus och i mörkare miljöer inomhus.

Nedan hittar du exempelbilder tagna med kameran

Läs mer
Nya kikarmärken i sortimentet - NSO & Weopti
Nyheter

NSO Northern Sport Optics och Weopti grundades 2023 av Jonas Wernbo och Henrik Wernbo, båda med lång erfarenhet inom Sport Optic-branschen.

Northern Sport Optics föddes ur viljan att lösa ett problem, och att utveckla produkter utan att kompromissa med kvalité och prestanda. Som många andra har vi sett en utveckling där många produkter försämras i både kvalité och materialval, allt för att nå en viss prispunkt. Så vi bestämde oss för att försöka vända den trenden. Med erfarenhet, branschkunskap och våra kontakter hos tillverkare, bestämde vi oss för att skapa ett nytt varumärke vars produktutveckling utgår från kvalitet och hög prestanda, istället för från en förutbestämd prisnivå.”

NSO Northern Sport Optics produkter är designade för att användas i det tuffa nordiska klimatet. Nordens natur är unik, från de arktiska och subarktiska trakterna i norr till de ljumma, varma områdena i söder. Produkterna måste stå pall i alla väder. Produkter för den moderna friluftsmänniskan.

NSO Northern Sport Optics mål är att leverera toppkvalitet genom hela modellprogrammet. Vi vet från många års erfarenhet att kvalitet är avgörande för varje lyckad utflykt. Genomgående har produkterna en användarvänlig design, påkostade materialval och 10 års garanti.

Filosofin bakom Weopti är enkel, det ska vara produkter som ger riktigt mycket för pengarna. Målsättningen är att de ska vara de mest prisvärda och riktigt bra kvalité till överraskande låga priser.

Merparten av sortimentet består av vattentäta kikare, som också är gasfyllda för att hindra att fukt tränger in. Något som ger kikarna en lång livslängd. Weopti-kikarna har 5 års garanti vilket ger en extra trygghet.

Läs mer
ILFOCOLOR 400 Vintage Tone
Nyheter

I dagens digitala ålder är det något magiskt med att gå tillbaka till rötterna och fånga ögonblick med analog fotografi. Den där känslan av att ladda en filmrulle och vänta med spänning på att se resultaten ger en unik upplevelse som är svår att replikera med moderna digitala kameror. En filmrulle som verkligen fångar andan av dessa klassiska ögonblick är Ilford Ilfocolor 400 Vintage. Låt oss utforska vad som gör den här analoga filmen så speciell.

En glimt av det förflutna

Ilford Ilfocolor 400 Vintage är en färgnegativfilm som tar dig tillbaka i tiden med sin autentiska vintage-estetik. Den här filmen är som en tidsmaskin som tar dig tillbaka till de klassiska dagarna med analoga fotografier. När du bläddrar igenom dina bilder kommer du att märka den karakteristiska färgåtergivningen och den subtila kornstrukturen som ger dina bilder en tidlös charm.

För alla typer av fotografer

Oavsett om du är en erfaren analogfotograf eller en nybörjare kommer Ilford Ilfocolor 400 Vintage att trollbinda dig. Med en en känslighet på 400 ISO är den här filmen perfekt för att fånga detaljer och nyanser även i olika ljusförhållanden. Det ger dig flexibilitet att vara kreativ och experimentera med olika exponeringar.

Skapa tidlösa mästerverk

Den här filmen är en dröm för alla som älskar att utforska sin kreativa sida. Med Ilfocolor 400 Vintage kan du skapa bilder som ser ut som om de vore tagna för årtionden sedan. Oavsett om du fångar vardagliga ögonblick, porträtt eller landskap kommer den här filmen att ge dina bilder en tidlös skönhet.

Enkel att använda

Ilford har gjort det enkelt för dig att komma igång med Ilfocolor 400 Vintage. Den är kompatibel med vanliga 35mm-kameror och ger pålitliga resultat varje gång. Så oavsett om du är en analog veteran eller nybörjare kan du njuta av det bästa av två världar – modern kvalitet och vintage estetik – med den här filmen.

Nedan hittar du exempelbilder tagna med filmen

Läs mer
Sony FE 16-35mm f/2,8 GM II
Nyheter

FE 16–35 mm f2,8 GM II är ett mästerverk värdigt namnet G Master och levererar enastående bildkvalitet från kant till kant. Oavsett om du befinner dig i mitten av bilden eller längs med hörnen, kommer du att njuta av enastående detaljrikedom och skärpa. Och med minimala reflexer och skuggor även i utmanande ljusförhållanden, är detta objektiv redo att leverera professionella resultat i alla situationer.

FE 16–35 mm f2,8 GM II kompakta och lättviktiga design gör det till en idealisk följeslagare för långa dagar av kreativitet. Med en vikt på endast 547 g och en längd på 111 mm kan du bekvämt bära med dig detta objektiv överallt utan att behöva offra bildkvaliteten. Den unika designen, som bibehåller objektivets tyngdpunkt även vid zoomning, gör det till en perfekt partner för stabiliserad filmning.

Autofokus är en viktig del av fotografering och filmning, och FE 16–35 mm f2,8 GM II överträffar förväntningarna. Med de avancerade linjära XD-motorerna levererar detta objektiv en snabb, exakt och tyst fokusering. Den integreras sömlöst med Sony Alpha-kamerornas AI-baserade autofokussystem, vilket gör att du kan spåra motiv med precision även vid inzoomning.

Det här objektivet är inte bara en optisk mästare, det är också byggt för att hålla. Med mångsidiga kontroller för både stillbilder och filmer, kan du enkelt anpassa din arbetsprocess och skapa på dina villkor. Tack vare dess damm- och fukttåliga design och fluorbeläggning på främre elementet, är detta objektiv redo för alla utmaningar - vare sig det är inomhus eller utomhus.

Läs mer
Sony A7C II
Nyheter

Sony Alpha 7C II kompakta storlek smälter sömlöst in i din livsstil och är en förlängning av din kreativa vision. Denna kamera är den minsta fullformatskameran i Sony Alpha-serien och är redo att följa med dig vart ditt äventyr tar dig. Släng den i ryggsäcken när du utforskar naturen eller bär den elegant på axeln när du går igenom stadens gator - friheten att skapa väntar på dig.

Med en Exmor R CMOS-fullformatssensor på 33,0 MP, BionZ XR-processor och en 7-axlig inbyggd bildstabilisator är resultatet kristallklart - professionell bildkvalitet oavsett ljusförhållanden. Varje bild ger resultat med enastående detaljer och färgprecision.

Sony Alpha 7C II har en AI-drivande autofokus som är lika imponerande som den är smart. Med ögonavkänning för människor, djur och fåglar kan du vara säker på att kameran alltid hittar rätt fokus. Oavsett om det är en snabb rörelse eller ett subtilt uttryck, kommer kameran att spåra och låsa in motivet med perfektion. Och med möjlighet till seriebildtagning på upp till 10 bilder per sekund och slowmotion i 4K, kommer du inte missa några ögonblick av livet.

När det kommer till att utforska din kreativa sida, ger Alpha 7C II dig de verktyg du behöver. Den nya fullt vridbara skärmen och den förbättrade elektroniska sökaren ger dig total kontroll över din komposition. Du har också möjlighet att anpassa kamerans inställningar genom rattar på både fram- och baksidan samt pekskärmsmenyn. Och med imponerande batteritid och ett externt grepp för bekväm användning, kommer kameran vara med dig under långa fotosessioner.

Att dela dina skapelser har aldrig varit enklare. Med Sony's Creators' App kan du omedelbart dela dina bilder och videoklipp direkt till din smartphone och låta världen se dina fantastiska ögonblick. Dessutom är Alpha 7C II redo för streaming i högkvalitativ 4K och Full HD, utan behov av ett extra capture card.

Läs mer
Sony A7CR
Nyheter

Upptäck otrolig detaljrikedom och skärpa med den imponerande 61,0 MP Exmor R™ fullformatssensorn i Sony A7CR. Varje bild ger en enastående nivå av realism och färgprecision. Oavsett om du fångar landskap, porträtt eller livliga stadsbilder, kommer varje bild att berätta en historia med enastående klarhet.

A7CR är utrustad med den senaste BionZ XR-processorn som inte bara levererar imponerande prestanda utan även möjliggör otrolig bearbetning och hantering av dina bilder. Den 7-axliga inbyggda bildstabilisatorn säkerställer skarpa bilder även under svåra ljusförhållanden, vilket ger dig friheten att utforska kreativt utan begränsningar.

Den avancerade AI-autofokusen tar dina bilder och videor till nästa nivå. Oavsett om det är snabba rörelser eller subtila uttryck, kommer kameran att spåra och låsa fokus med precision och snabbhet. Du kan lita på att fånga ögonblicket med perfekt skärpa varje gång.

Den smidiga och intuitiva designen på A7CR gör den till en fröjd att använda. Den fullt vridbara skärmen och förbättrade elektroniska sökaren ger dig total kontroll över din komposition. Med intuitiva rattar och enkel pekskärmsnavigering är kameran en förlängning av din kreativitet.

Utforska filmvärlden i fantastisk 4K-kvalitet med A7CR. Fånga dynamiken i varje ögonblick med detaljer och färger som tar dina videor till biografnivå. Med olika filmiska alternativ, som S-Cinetone och Log-inspelning med LUT-stöd, kan du skapa visuella mästerverk som imponerar varje gång.

Läs mer
Zhiyun Crane 4
Nyheter

Zhiyun lanserar nu den nya Crane 4!

Den lätta designen har en ergonomisk precision och ger suverän hantering.

Undvik störningsmomenten vid kalibrering av balans!

Den nya Crane 4 är utrustad med en balansindikatorlampa på varje motor som ger en snabb påminnelse om exakt kalibrering av balanseringen.

Landskap eller porträtt, enkel hantering
Crane 4 har en innovativ snabblåsningsmodul som integrerar horisontell och vertikal låskonstruktion, vilket möjliggör enkel växling mellan landskaps- och porträttläge.

Revolutionerande slingläge och flerfunktionellt slinggrepp ger mer exakt kontroll
Det justerbara slinggreppet, i kombination med det flexibla handledsstödet som stödjer finjustering av vinkeln, minskar avsevärt påfrestningen på din arm, samtidigt som du får en mer exakt rörelsekontroll.
Det utdragbara slinggreppet kan justeras till gimbalens mittaxel, vilket gör det enkelt att växla mellan slingläge och tvåhandsläge.
1/4"-skruvhålet på greppet ger fler kombinationsmöjligheter för lampor och tillbehör.

Inbyggd 10W fyllnadslampa
Den inbyggda 10W belysningen ger den lätta gimbalen en ny upplevelse med professionell LED-belysning.

Bluetooth-kontroll
Crane 4 har stöd för Bluetooth avtryckar-styrning med de flesta kameror på marknaden. Du kan starta/stoppa inspelnings- eller stillbildsfunktioner med inspelningsknappen och användningen blir smidigare än någonsin tidigare.

Färgskärm
Den 1,22-tums färgpekskärmen har stöd för flera olika justeringar och inbyggda funktioner som t.ex. timelaps för rörelse, vilket gör att du kan använda din kreativitet med fingertopparna.

Unika detaljer - för proffesionell användning
Utrustad med silikonskydd som minskar slitaget på axelarmarna när du bär din gimbal.
Levereras också med en magnetiskt verktyg som är smidig att alltid ha till hands vid montering av kamera mm.

Anpassning
Avtryckarknappen och den främre ratten stödjer anpassningsbar inställning, t.ex. ISO, slutare och bländare, samt fokusmotor och gimbal-funktion, vilket gör den kreativa processen mer intuitiv och bekväm.

Utformad för filmiska scener
Crane 4 kan paras ihop med ett stort urval av professionella tillbehör, vilket skapar ett omfattande kreativt system som möjliggör utmärkt fjärrövervakning och gemensamt skapande.
Tillsammans med motorer för follow focus får du möjlighet att tänja på gränserna för professionellt filmskapande.

Utforska mer med dubbel follow focus
De inbyggda portarna för dubbel follow focus ger en exakt fokuseringsupplevelse med hjälp av externa dubbla servo-fokuskontroller.
Tillsammans med Transmounts bildöverföringssystem kan du fokusera och zooma samtidigt som du övervakar tagningarna i realtid och få bilder på en ny nivå med förbättrat djup och dynamik.

Kraftfull
De fyra 18650 mAh batterierna ger en lång användartid för fotografering under hela dagen.
PD snabbladdning ger dig full laddning på bara 1 timme och 50 minuter.
Upplev oavbruten inspiration när du laddar och fotograferar samtidigt och njut av en jämn och stabil kreativ resa.

Läs mer
Sony 70-200mm f/4 G2
Nyheter

Sonys klassiska superzoom får nu en uppgradering!

Sony FE 70-200 tecknar ut hela 35mm-formatet och fungerar alltså både på NEX-kamerorna och på nya Alpha-kameror med APS-C- och fullformatssensor. Monterad på en kamera med APS-C sensor motsvarar brännvidden ca 105-300mm

Makrokompatibel 

Kom riktigt nära och ta fantastiska makro bilder. Objektivet fungerar utmärkt ihop med Sonys 2x-teleconverter, kombinerat med ett mycket kort fokuseringsavstånd kommer du kunna ta närbilder med exakt skärpa. 

Snabb & exakt autofokus 
Sel 70-200 låter dig maximera det snabba autofokuset hos Sony kameror. Genom sin egen extremt höga och precisa autofokus kommer du aldrig missa något ögonblick. Fungerar sömnlöst och ger jämt och exakt resultat i både foto och video upp till 4K 120p. 

Lättare och robustare! 
Objektivet är utformats för att tas med och klara äventyr. Lättviktig för att enkel bäras runt samtidigt som den har damm- och fukttålig konstruktion och linsen har en flourbeläggning som avvisar vatten, olja och föroreningar. Perfekt för världsresenärer och naturälskare. 

Anpassa funktionerna efter dig 
Smidig bländarjustering med funktionen för inaktivering av klick. Stabil transport med zoomlås. Anpassningsbara knappar för anpassade inställningar. Allt detta ser till att du får en riktigt sömnlös användarupplevelse med objektivet. 

Utmärkande egenskaper 

 • Utmärkt för för naturliv, porträtt och mycket mer 
 • Damm- och fukttålig konstruktion 
 • Inbyggd bildstabilisering
 • Smuts och vattenavvisande lins 
 • Högre IQ 
 • Halv makro (x0,5) 
 • Kompatibel med telekonvertrar upp till 400mm 
 • Life Size makroåtergivning 
Läs mer
Sigma 14 mm f/1,4 DG DN Art
Nyheter

Upptäck världen i enastående klarhet och vidunderlig detaljrikedom med det senaste tillskottet till Sigma-familjen - Sigma 14mm f/1,4 DG DN-objektivet. Det här objektivet är skapat för att ta din fotografering till helt nya nivåer och låter dig utforska möjligheterna inom astrofotografering, landskap och arkitektur på ett sätt som tidigare var otänkbart.

Med sin ultravidvinkel på 14mm och en imponerande maximal bländaröppning på f/1,4 öppnar Sigma 14mm f/1,4 DG DN upp en helt ny värld av kreativitet och möjligheter. Den breda brännvidden fångar hela scenen med enastående precision och ger dig fantastiskt skarpa bilder, oavsett om det är ett majestätiskt landskap eller en dramatisk natthimmel med stjärnor som strålar som aldrig förr.

Sigma har satt ribban högt när det gäller optisk prestanda och kvalitet. Objektivet är utrustat med 19 linselement i 15 grupper, inklusive 4 asfäriska linser, 3 FLD-linser och 1 SLD-lins, vilket resulterar i enastående skärpa och kontrast i varje bild. Kromatisk aberration minimeras för att ge dig bilder med perfekt färgåtergivning och inga störande avvikelser.

För att möta kraven i alla tänkbara miljöer är Sigma 14mm f/1,4 DG DN också väderskyddat och dammresistent. Detta gör det till det perfekta objektivet för äventyrliga fotografer som inte räds att ge sig ut i utmanande förhållanden för att fånga det perfekta ögonblicket.

Det är inte bara den imponerande optiska prestandan som gör Sigma 14mm f/1,4 DG DN till ett oumbärligt verktyg för professionella och entusiastiska fotografer. Objektivet är också utrustat med praktiska funktioner som stöd för DMF och AF + MF, vilket ger dig möjlighet att finjustera fokus manuellt för ultimat kontroll. Dessutom ingår ett stativfäste för att säkerställa stabilitet vid användning av långa slutartider eller för att skapa fantastiska timelapse-sekvenser.

Nedan hittar du exempelbilder tagna med objektivet:

Läs mer
Zhiyun Crane M3S och Weebill 3S
Nyheter

Upplev den senaste tekniken inom gimbal-stabilisering med Zhiyun's senaste tillskott - två otroliga gimbals som tar din fotografering och filmning till en ny nivå.

Zhiyun Crane M3S är skräddarsydd för vloggar, resor och sociala medier. Med en vikt på endast 705 gram är den otroligt lätt att bära med sig. Den är starkare än sin föregångare och kan hantera en bredare variation av fullformatkameror och objektivkombinationer. Inte nog med det, den fungerar även perfekt med smartphones och actionkameror. Med ny ergonomi och en Bluetooth-utlösare kan du styra zoom och inspelning med ett enkelt knapptryck. Den snabbkopplingsplatta gör det möjligt att demontera kameran från gimbalen för att byta batteri utan att behöva balansera om kameran. Dessutom har M3S inbyggd belysning som ger upp till 1000 lux och har en justerbar färgtemperatur på 2700-5500K.

Zhiyun Weebill 3S är en något större gimbal med en nyutvecklad algoritm som förbättrar dess prestanda avsevärt. Den nya ergonomin och det mjukare greppet gör det lättare att hålla gimbalen under långa perioder. Greppet kan förlängas och justeras till ett tvåhandsgrepp och möjliggör justering av lutning åt vänster och höger samt tyngdpunkten för greppet. Detta underlättar filmning i låga vinklar och svänglägen. Weebill 3S fokuserar särskilt på vertikal filmning och har en ny snabbkopplingsplatta som gör det enkelt att byta mellan porträtt- och landskapsläge utan att behöva balansera om gimbalen. Precis som Crane M3S har Weebill 3S också Lumen Amplifier-teknik och belysningen ger ett starkt ljus på 1000 Lux med en justerbar färgtemperatur på 2600-5500K och en CRI på 90+.

Båda gimbals är utrustade med anpassningsbara knappar och har Bluetooth-kommunikation med de vanligaste kameramodellerna. Weebill 3S har upp till tolv timmars batteritid och kan nå full effekt med endast två timmars snabb PD-laddning. Dessutom är Weebill 3S fullt kompatibel med Zhiyuns Transmount-ekosystem av tillbehör för fokus och trådlös video.

Läs mer
Nikon NIKKOR Z DX 24mm f/1,7
Nyheter

Upptäck NIKKOR Z DX 24mm f/1.7 – det ultimata objektivet för att ta dina bilder till en ny nivå. Med en lättviktsdesign på endast cirka 135 g är detta objektiv perfekt för att skapa en kompakt och smidig kamerakit som du enkelt kan ta med dig överallt.

Den fasta brännvidden på 24 mm ger dig en bred men inte överdriven bildvinkel, vilket motsvarar 36 mm på en fullformatskamera (FX). Oavsett om du ägnar dig åt landskapsfotografering, gatufotografering eller porträtt, kommer du att älska den enastående kompositionsmöjligheten och bildkvaliteten som detta objektiv ger. Det är till och med perfekt för filmning!

Med en ljusstyrka på f/1.7 kan du skapa fantastiska bilder även i svagt ljus och fånga ögonblick med imponerande skärpa. Det minimala fokusavståndet på endast 18 cm ger dig möjligheten att komma nära dina motiv och fånga varenda detalj med enastående klarhet. Den generösa och naturliga bokehn ger dina bilder en vacker suddighet i bakgrunden, vilket verkligen framhäver dina motiv.

NIKKOR Z DX 24mm f/1.7 är inte bara ett fantastiskt verktyg för fotografering, det är också idealiskt för att filma otroliga filmsekvenser på nära håll. Med en närgräns på endast 12,4 cm från motivet kan du fånga varje ögonblick med imponerande närhet och detaljer.

Utforska världen med NIKKOR Z DX 24mm f/1.7 och låt din kreativitet flöda. Upplev enastående bildkvalitet och prestanda i en oerhört portabel och smidig design. Ta din fotografering till nya höjder och skapa minnesvärda bilder som kommer att imponera på alla.

Nedan hittar du exempelbilder tagna med objektivet:

Läs mer
Samyang V-AF 45mm T1.9
Nyheter

Upptäck Samyangs banbrytande V-AF filmobjektivserie som är speciellt designad för Sony E-mount. Dessa objektiv erbjuder en rad spännande och nyskapande funktioner som tar din filmproduktion till nya höjder. Med kugghjul för follow focus, en praktisk tally-light och en enhetlig formfaktor genom hela serien ger dessa objektiv enastående prestanda och flexibilitet.

En av de stora fördelarna med dessa objektiv är deras enhetliga vikt och storlek. Detta gör det enkelt att använda dem tillsammans med tillbehör som gimbals eller drönare utan att behöva spendera tid på att balansera om. Du kan snabbt komma igång med din fotografering eller filminspelning och fokusera på att fånga de perfekta ögonblicken.

Med stöd för upp till 8K-upplösning passar V-AF-serien perfekt för olika användningsområden, från handhållna gimbaler och drönare till studio- och platsinspelningar. Alla objektiv i serien är noggrant färgmatchade för att undvika skiftningar vid byte av objektiv, och de 9 bländarlamellerna ger en naturlig och vacker bokeh-effekt som tar dina bilder och videor till en ny nivå av professionalitet.

En praktisk tally-lampa på framsidan av objektivet indikerar tydligt när kameran spelar in, vilket är en uppskattad funktion bland content creators och YouTubers. Du kan enkelt hålla koll på inspelningsstatusen och få smidig kontroll över din produktion.

Vidare ger den anpassningsbara ratten på sidan av objektivet dig möjlighet att välja mellan manuell fokus eller att justera bländaren genom att vrida på fokusringen. En fokushållarknapp längre ner ger dig även möjlighet att låsa fokus på ett specifikt avstånd. Dessutom kan du anpassa rattens funktioner genom firmware-uppdateringar för att skapa en personlig och skräddarsydd användarupplevelse.

Objektivkonstruktionen hos V-AF 45mm T1.9 är imponerande med sina 10 element fördelade i 8 grupper. Med 2 ASP och 2 HR specialobjektiv får du enastående skärpa och ett filmiskt utseende i dina videor. Fokus hanteras av Samyangs linjära STM-fokusmotor som ger en tyst och smidig autofokus, vilket minimerar oönskade vibrationer och brus. Den 9-bladiga cirkulära bländaren skapar en vacker och jämn bokeh-effekt, vilket ger dina motiv ett naturligt djup.

Läs mer
Leica Q3
Nyheter

Utforska världen i enastående briljans och detaljrikedom med den revolutionerande Leica Q3 och dess fullformatssensor med Tripel resolution-teknologi. Njut av otroliga 60 MP upplösning som fångar världen med oöverträffad skärpa. För de som föredrar mindre filstorlekar erbjuder Q3 även möjligheten att välja mellan 36 MP eller 18 MP upplösning för DNG- och JPG-filer. Oavsett vald upplösning utnyttjar Q3 alltid hela sensorns storlek och imponerar med en ISO-omfång från ISO 50 upp till ISO 100.000. Den senaste generationen av Maestro Series-processor med L²-teknologi garanterar enastående prestanda.

Summilux 28 f/1.7 ASPH. objektiv med integrerat makroläge

Ett riktigt mästerverk när det kommer till optisk design. Det överlägsna Summilux 28 f/1.7 ASPH-objektivet med optisk bildstabilisering fångar allt ljus du behöver för att ge liv åt din kreativa vision. Detta fasta 28 mm vidvinkelobjektiv har även en integrerad makrofunktion, vilket låter dig avslöja finaste detaljer i fantastiska närbilder från ett minimalt avstånd på bara 17 cm.

Avancerat autofokussystem

Leica Q3 har ett toppmodernt hybridautofokussystem som garanterar att inga ögonblick går förlorade. Med sin kombination av högprecis kontrastautofokus och snabb fasdetekterande fokus ger den hög hastighet och precision vid fokusering och spårning av objekt. En intelligent objektigenkänning stödjer ytterligare den perfekta bilden.

Justerbar skärm och 5.76 MP OLED-sökare

Q3 öppnar nya möjligheter för din gatufotografering med sin justerbara skärm. En högkvalitativ och hållbar mekanism för justering av skärmen berikar möjligheterna att fotografera ur ovanliga vinklar och ger dig mer kreativ frihet. För de som föredrar det klassiska sättet att komponera, ger den utmärkta OLED-sökaren med 5.76 Megapixel och en detaljerad optisk konstruktion en kristallklar bild av motivet.

Se Stefan Mann presentera kameran på vår youtube-kanal:

Läs mer
Santa Film Santacolor 100 135/36
Nyheter

Upptäck den fantastiska filmen Santa Color 100

Med denna fin-korniga, färgnegativa film som är kompatibel med C41-processen kan du skapa bilder med slagkraftiga röda nyanser och frodiga gröna toner. Santa Color 100 är mer mättad än Kodak Portra-serien, men mindre mättad och med en längre kontrastkurva än Kodak Ektar 100.

Denna film är även kompatibel med RA4-tryckprocessen när ett extra färgfilter används, vilket är ungefär motsvarande den orangea basen hos andra färgnegativa filmer. Filmen är flexibel och kan pressas upp till 800 ISO med endast en mindre förlust av färgnoggrannhet och en liten ökning av kornighet. Om du fotograferar med 400 ISO och pressar filmen +2 steg i framkallningen kommer resultatet att visa korrekta färger och en nästintill kornfri look, något som vanligtvis förknippas med filmer som Kodak Ektar 100 eller Kodak Portra 160.

Med Santa Color 100 kan du skapa bilder som verkligen sticker ut från mängden. Ge dina fotografier en intensiv färgpalett med slående röda och gröna nyanser. Oavsett om du fotograferar landskap, porträtt eller gatumiljöer, kommer denna film att ge dina bilder en distinkt karaktär.

Upptäck det färgrika äventyret med Santa Color 100 och låt dina bilder berätta historier med djup och uttryck. Ge dig själv möjligheten att experimentera, uttrycka dig och fånga ögonblick på ett sätt som ingen annan film kan erbjuda.

Nedan hittar du exempelbilder tagna med filmen:

Läs mer
Fujifilm XF 8mm f/3,5 R WR
Nyheter

Upptäck nya perspektiv med Fujifilm XF 8mm f/3.5 R WR. Detta imponerande vidvinkelobjektiv utökar Fujifilms X-serie och erbjuder enastående prestanda för dig som vill ha det bästa inom fotografi och film.

Med en brännvidd på 8mm motsvarande 12mm i 35mm-formatet, fångar objektivet ett otroligt synfält på över 120 grader. Du kan experimentera med djupet och skapa fantastiska vidvinkelbilder som verkligen imponerar.

En av fördelarna med XF 8mm f/3.5 R WR är dess kompakta storlek och lätta vikt. Jämfört med XF 8-16mm zoomobjektivet är detta objektiv hela 590 gram lättare, vilket gör det mycket smidigt att använda och transportera. Med sin längd på endast 52.8mm tar det minimalt med plats i din kameraväska.

En annan fördel är att XF 8mm objektivet har en filtergänga på 62mm, vilket gör det möjligt att använda olika skruvbara filter. Detta är särskilt värdefullt för landskapsfotografer och filmmakare som vill använda polarisationsfilter och neutralgråfilter för att skapa professionella bilder och filmer.

Med sina imponerande optiska egenskaper levererar XF 8mm f/3.5 R WR enastående skärpa och minimal distorsion. Objektivet är utformat med Fujifilms senaste 40-megapixelsensor i åtanke och levererar imponerande resultat med kant-till-kant skärpa. Det är det perfekta valet för att fånga detaljer och uppnå professionella resultat.

När det gäller autofokus är XF 8mm f/3.5 R WR snabb och precisa. Med en inre fokuseringsmekanism kan objektivet ställa in fokus på endast 0,02 sekunder och fokusera så nära som 0,18 meter. Detta är ovärderligt för att fånga snabba ögonblick och säkerställa att dina motiv är knivskarpa.

Sist men inte minst är XF 8mm f/3.5 R WR väderbeständigt och skyddat mot damm och fukt. Med tätningar på 10 olika punkter kan du vara säker på att objektivet klarar av tuffa väderförhållanden och ger dig möjlighet att fotografera eller filma i olika miljöer utan att behöva oroa dig för att skada din utrustning.

Utforska nya vinklar och låt Fujinon XF 8mm f/3.5 R WR bli din pålitliga följeslagare för att ta ditt fotografi och film till nästa nivå. Upplev imponerande skärpa, enastående prestanda och otroliga möjligheter med detta fantastiska vidvinkelobjektiv från Fujifilm.

Exempelbild tagen av Matilda Söderlund Foto: William Hamilton med X-S20 och XF8mm F3.5

Läs mer
Fujifilm X-S20
Nyheter

Med inspiration från både sin föregångare och toppmodellerna har Fujifilm skapat X-S20, en kamera som erbjuder enastående prestanda i ett kompakt format. Den här kameran är utrustad med en 26-megapixel sensor, samma som återfinns i den hyllade X-T4-modellen. Dessutom kommer den med en ny och förbättrad processor, vilket ger dig dubbel hastighet jämfört med tidigare modeller.

Batteritiden är imponerande på X-S20 och liknar den hos Fujifilms X-H2s och GX-100S, vilket möjliggör upp till 750 bilder enligt Cipas standardmätning - en fördubbling jämfört med tidigare. Dessutom har bildstabiliseringen förbättrats och kan nu ge dig upp till sju stegs stabilitet.

För den snabba fotograferingen kan du använda den mekaniska slutaren för att fånga åtta bilder per sekund, eller upp till 20 bilder per sekund med den elektroniska slutaren. Med en EVF-upplösning på 2,36 miljoner bildpunkter och en tre-tums skärm med 1,84 miljoner bildpunkter kommer du att njuta av en klar och tydlig bildupplevelse. Och med en vikt på endast 491 gram är X-S20 lätt och lättmanövrerad.

För filmmakare erbjuder X-S20 upp till 6,2K30-upplösning och afilmförälskare kan också dra nytta av Fujifilms populära filmsimuleringar, inklusive Eterna och Eterna bleach bypass. För dem som vill ha mer kontroll över färgbehandlingen finns alternativet F-Log2 med upp till 13 stegs dynamiskt omfång. Dessutom kan du spela in Prores Raw och Blackmagic Raw via HDMI-utgången. Med både mikrofon- och hörlursingångar kan du säkerställa högkvalitativt ljud. Och med dubbla SD-kortplatser finns gott om lagringsutrymme för dina bilder och filmer.

Läs mer
Canon RF 28mm F/2,8 STM
Nyheter

Utöver den nya R100 mirrorless-kameran introducerar Canon idag även ett nytt pannkaksobjektiv för RF-fattningen, Canon RF 28mm f/2.8 STM.

Även om den presenteras samtidigt som APS-C R100 täcker Canons nya pannkaksobjektiv ut en fullformats-sensor, vilket innebär att det fungerar perfekt tillsammans med vilken av Canons spegellösa RF-kameror som helst. När det monteras på en kamera med en APS-C-sensor har det en motsvarande brännvidd på 45mm.

Canons nya objektiv består av åtta linselement uppdelade i sex grupper, inklusive tre asfäriska linser och Canons Super Spectra-beläggning (SSC). SSC är en flerskiktad beläggning som Canon säger är utformad för att eliminera ghosting och flare orsakad av reflektioner på linsytan och skapar "en hållbar linsyta med stabila egenskaper". Resultatet är enligt företaget en optimal färgbalans.

28mm f/2.8 STM har ett bländarintervall från f/2.8 till f/22 och har med hjälp av en sju-bladig bländaröppning en mjuk bakgrundsoskärpa. Autofokus drivs, som namnet antyder, av en stegmotor (STM) som Canon säger ger en jämn autofokusprestanda även vid videoinspelning.

Med tanke på objektivets storlek (det mäter 68 x 25mm) finns det inte mycket plats för annat än optiken och autofokussystemet, så det är inte förvånande att objektivet inte har optisk bildstabilisering. Det har dock en elektronisk manuell fokusring utan fysisk begränsning av rotationsvinkeln.

Objektivet har en närgräns på 23cm och har en maximal förstoring på 0,17x. Filterdiametern på framsidan är 55mm. På R5, R7 och R10 har objektivet 100% täckning av Dual Pixel CMOS-området. På EOS R når det 100% av den vertikala täckningen, men endast 88% av den horisontella täckningen.

Nedan hittar du exempelbilder tagna med objektivet:

Läs mer
Canon EOS R100
Nyheter

Canon presenterar EOS R100, en kompakt systemkamera med APS-C-sensor som är designad för att attrahera förstagångsfotografer eller de som redan gillar Canons Rebel DSLRs eller EOS M-kameror men vill övergå till RF-fattningen.

R100 är verkligen instegsmodell och försöker vara tillgänglig till alla som vill börja fotografera med en riktig kamera och prissätts därefter väldigt attraktivt.

"Canon EOS R100-kameran är designad för nya, förstagångs-användare av mirrorless-kameror eller befintliga användare av utbytbara kameror som tidigare har gillat EOS Rebel- eller EOS M-kameror," säger Canon och bekräftar i princip att kamerans syfte är att ersätta de lägre DSLR-modellerna och andra mirrorless-fattningar som företaget håller på att avveckla. Canon säger dock att de fortsätter att sälja ett betydande antal av dessa kameror, så produktionen av dem kommer troligtvis att fortsätta under en tid.

R100 använder en APS-C-sensor med 24,2 megapixlar, drivs av DIGIC 8-processor och kan spela in beskuren 4K-video och Full HD 1080p-video i full bredd med upp till 24 respektive 60 bildrutor per sekund. Det bör också noteras att i 4K-videoläge kommer kameran endast att erbjuda kontrastbaserad autofokus för videografering.

Något Canon inte har snålat med i R100 är dess autofokus med snabb ansikts- och ögonigenkänning i de flesta lägen. Kameran har också WiFi- och Bluetooth-anslutning.

Kamerans design är kompakt och mäter 116 x 86 x 69 mm, med ett litet handtag och en förenklad toppplatta med en enda ratt, strömbrytare, videoknapp och kommandoratt bredvid slutarknappen. Baksidan av kameran är likaså enkel och har sex knappar samt en fyrvägs-D-pad i det nedre högra hörnet.

R100 har ingen möjlighet till vinklingsalternativ när det gäller den tre tum stora bakre LCD-skärmen med 1,04 miljoner punkter. Det bör också noteras att den bakre LCD-skärmen inte är tryckkänslig och måste navigeras med hjälp av knappkontroller. Sökaren är en OLED-design med 2,36 miljoner punkter.

Läs mer
Sony ZV-1 II
Nyheter

Upptäck den perfekta kameran för vloggare och videomakare - den nya Sony ZV-1 Mark II. Med sitt imponerande utbud av funktioner kommer den att ta dina videor till nästa nivå. Med en 20-megapixel stacked CMOS-sensor och tre mikrofoner, som nu automatiskt anpassar sig för att optimera ljudinspelningen, levererar denna kamera enastående ljud- och bildkvalitet.

Det som verkligen sätter ZV-1 Mark II isär från sin föregångare är dess optik. Med den tidigare modellen hade du en bildvinkel som motsvarade 24-70mm på en fullformatskamera. Det fungerade bra för stillbilder, men om du vill filma dig själv ofta kan det kännas lite för begränsat. ZV-1 Mark II har däremot en optik som motsvarar 18-50mm, vilket ger sex millimeter extra vidvinkel. Det gör det betydligt enklare att filma dig själv och få med mer av omgivningen i bilderna.

Sony har valt att inte inkludera bildstabilisering i objektivet för ZV-1 Mark II, vilket fanns på föregångaren. Det kan göra det något utmanande att få stabila bilder när du filmar och är i rörelse. Du kan dock använda den elektroniska bildstabiliseringen, men då kommer bilden att beskäras och du får en bildvinkel som motsvarar cirka 22-23mm. Samtidigt förlorar du en del ljusstyrka i objektivet - istället för f/2.8 som tidigare får du nu f/4.

Njut av möjligheten att filma i 4K/30, även om den inte har stöd för 10-bitars färgdjup. Men du får tillgång till S-Log3 och S-Log2 för att kunna skapa professionella och dynamiska videor. Dessvärre har den inte stöd för deras S-Cinetone-läge. Om du föredrar att använda en extern mikrofon, kan du enkelt ansluta den via den inbyggda 3,5 mm-teleingången.

Upptäck den ultimata kameran för din vloggning och låt Sony ZV-1 Mark II föra dina videor till oanade höjder. Med dess breda funktionsspektrum och imponerande prestanda är det den perfekta följeslagaren för alla dina vloggäventyr. Beställ din egen idag och bli en mästare på att skapa engagerande och professionellt innehåll!

Läs mer
Canon PowerShot V10
Nyheter

Canon har precis lanserat en ny serie av PowerShot-kameror som riktar sig till innehållsskapare och som börjar med Canon PowerShot V10. Även om kameran kan ta stillbilder så är den huvudsakligen utformad för att ta video. PowerShot V10 är den första produkten i Canons nya serie av konsumentvideoproduktion, live streaming och vlogging, som kallas PowerShot V-kameraserien. "V" står för "video communication" och PowerShot V-serien är byggd för att möta behoven hos innehållsskapare som vill ha högre kvalitet och mångsidighet än vad deras smartphone kan erbjuda, men som inte vill ha en komplicerad kamera med utbytbara objektiv.

PowerShot V10 är utformad för att leverera hög prestanda i en användarvänlig, kompakt formfaktor. Det är en instegskamera med ett konkurrenskraftigt pris och dess funktioner riktar sig till nybörjare. Kameran spelar in 4K UHD-video upp till 30 bilder per sekund eller Full HD-video vid 60p och har ett inbyggt fast objektiv med en motsvarande brännvidd på 19 mm. Objektivet f/2.8 består av åtta element i sju grupper, inklusive tre asfäriska linser. Autofokus kan styras med den två tum stora pekskärmen eller automatiskt av kameran och inkluderar One-Shot AF under stillbildsfotografering och Movie Servo AF under videoupptagning. Kameran erbjuder Face Tracking och Specified Frame AF.

V10 är en kamera för innehållsskapare som vill ha högre kvalitet och mångsidighet än vad deras smartphone kan erbjuda, men som inte vill ha en komplicerad kamera med utbytbara objektiv. Kameran är lätt att använda, oavsett användarens skicklighetsnivå eller erfarenhet. Canon hoppas att PowerShot V10 kommer att bli en populär instegskamera för dem som vill ta sin videoproduktion till nästa nivå.

Eftersom PowerShot V10 är utformad för att skapa innehåll på språng, inkluderar den digital bildstabilisering, inklusive en automatisk nivåfunktion för filmer. Kameran har också en digital zoom på upp till 3x, men detta kan inte kombineras med Movie Digital IS.

PowerShot V10 är gjord för användare som inte nödvändigtvis vill färgkorrigera eller redigera sin video, så den inkluderar många verktyg för skapare att ställa in idealiska inställningar direkt i kameran. Användare kan dra nytta av 14 kreativa Movie Color-filtrer, som är helt nya för PowerShot V10. Dessa kan också användas vid livestreaming. V10 inkluderar också färgtonjusteringar och Canons första Movie Auto ND-filterfunktion.

Kamerans design är unik och mycket kompakt. V10:s dimensioner (bredd x höjd x djup) är 63,4 x 90 x 34,3mm. Kamerans display kan vikas ut och användas framåt eller bakåt. Den inkluderar också ett inbyggt fällbart stöd, så användare behöver inte stativ - även om det naturligtvis går att montera kameran på ett stativ. Kameran har en stor inspelningsknapp på framsidan och knappar på baksidan för att navigera i menyer och utföra återgivningsfunktioner.

När det gäller inbyggt ljud inkluderar PowerShot V10 ett par inbyggda stereomikrofoner som kan spela in ljud från fram eller bakre riktning, och en tredje mikrofon för att minska bakgrundsljud. Kameran inkluderar trådlös anslutning och användare kan livestreama med Canon Camera Connect-appen. Innehåll kan automatiskt laddas upp via image.canon, en ny molnbaserad tjänst online där användare kan spara sina foton och videor.

Läs mer
Nikon Z8
Nyheter

Nikon Z8 är den spegellösa systemkameran som har allt. Med samma interna komponenter som Z9 som en 45-megapixelsensor utan mekanisk slutare, kan den ta stillbilder och video i hög hastighet, även i lågt ljus.

Autofokussystemet är extremt precist och använder djupinlärningsteknik som gör att den känner igen människor, djur, fåglar, tåg, bilar, motorcyklar, cyklar och flygplan.

Skärmen är en horisontell och vertikal vridbar pekskärm på 3,2 tum som ger en blackout-fri bildupplevelse.

Z8 idealisk för både foto och video, med förmågan att spela in 8K i upp till 60 bilder per sekund och en mängd 4K alternativ. Z8 har även ett förbättrat bildstabiliseringssystem, synkroniserad VR, som ger upp till sex stopp av kompensation med kompatibla linser.

Allt detta och mer i en kamera som är 30% mindre än Z9 och 15% mindre än D850. Med Z8 får du en kraftfull och portabel kamera som ger fantastiska resultat varje gång.

Läs mer
Steiner Commander 7x50
Nyheter

Steiner Commander - När kvalitet och funktionalitet möts i en kikare för marina förhållanden

Om du letar efter en kikare som är designad för tuffa marina förhållanden och som samtidigt ger en oslagbar synupplevelse, då är Steiner Commander kikaren för dig. Med samma open bridge-design som den populära Navigator-serien, ger denna kikare enkel hantering och kan lätt greppas med en hand, vilket gör den idealisk för användning på däck.

Till skillnad från tidigare modeller är Steiner Commander konstruerad med den nya och förbättrade NBR-gummipansarningen och en beläggning med lång livslängd, vilket ger bättre grepp och halkmotstånd. Dess robusthet och vattentäta konstruktion gör den också perfekt för de tuffaste marina förhållandena.

Denna kikare är utrustad med en objektivdiameter på hela 50mm och 7x förstoring, vilket ger en lugn vy även i hårdare väderförhållanden. Steiners unika Diamond Marine-beläggning ger linserna en ljusstark bild med oöverträffad ljusgenomsläpplighet, klarhet och kontrast även i svaga ljusförhållanden. Dessutom skyddar den hydrofoba frontlinsbeläggningen linsytan mot smuts och vatten.

Steiner Commander finns i två versioner - en med kompass och en utan. Den medföljande kompassen säkerställer snabba, exakta och tillförlitliga pejlningar. Kompassen är täckt och skyddad av NBR-gummiarmeringen och kan reagera snabbt tack vare en sofistikerad vätskedämpning.

Ögonmusslorna på Steiner Commander har individuell dioptrijustering och ger knivskarpa bilder från 20 meter till oändlighet. Ögonmusslorna är också ergonomiskt utformade, vilket ger ett optimerat avstånd till utgångspupillen och bekväm användning av hela synfältet på 145 meter. De skyddar också ögonen från ljus och vind som kommer in från sidorna.

Steiner Commander är en av de mest pålitliga och mångsidiga kikarna för marina förhållanden som finns på marknaden. Så om du vill ha en kikare som håller hög kvalitet och funktionalitet, är Steiner Commander det självklara valet för dig.

Läs mer om kikarna här:

STEINER COMMANDER 7X50

STEINER COMMANDER 7X50 COMPASS

Läs mer
Pentax K-3 III Monochrome
Nyheter
Läs mer
Canon RF 100-300mm F2.8L IS USM
Nyheter

Få ut det mesta av varje fototillfälle med Canons RF 100-300mm F2.8L IS USM, det senaste tillskottet i EOS R-systemet. Med sin enastående bildkvalitet och oöverträffade prestanda är det här objektivet idealiskt för sport-, nyhets- och naturfotografer som söker en kompakt och lätt design som kan hantera allt från inomhusevenemang till motorsport. Med zoomområdet, närgräns på 1,8 m med 0,16x förstoring, fast bländare och robust konstruktion, ger RF 100-300mm F2.8L IS USM dig all den flexibilitet du behöver för att fånga det perfekta ögonblicket.

Men det är inte allt. Objektivet är också kompatibelt med Canons RF extenderserie, vilket innebär att du kan skapa ett 140-420 mm F4-objektiv med extendern RF 1.4x eller ett 200-600 mm F5,6-objektiv med extendern RF 2x. Med sin banbrytande RF-fattning bibehåller objektivet en bländare på f/2,8 i hela zoomomfånget och ger blixtsnabb och korrekt autofokusering och spårning.

RF 100-300mm F2.8L IS USM har en prestanda som imponerar med en ljusstark f/2,8 bländare som är perfekt för svaga ljusförhållanden och en 9-bladig cirkelformad bländare som skapar attraktiva bakgrundsslöjor. Dessutom har det en ny bildstabiliseringsmekanism som stabiliserar i 5,5 steg, vilket kan ökas till 6 steg om man använder den tillsammans med bildstabilisering direkt i kameran, vilket ger dig möjlighet att fotografera i sämre ljusförhållanden med längre slutartider och perfekt för handhållen fotografering och filmning av snabbrörliga objekt.

 

RF 100-300mm F2.8L IS USM är Canons första superteleobjektiv med Dual Nano USM motorer, som säkerställer mycket snabb fokusering och högsta bildkvalitet i hela zoomomfånget. Användningen av en fluoritlins och fyra UD-glas korrigerar kromatisk aberration och ger fantastiskt skarpa bilder med minimalt suddiga färger. Konstruktionen har damm- och vädertåliga tätningar som klarar många olika väderförhållanden och tuffa miljöer.

Här kan du läsa mer och beställa. Nedan ser du exempelbilder tagna med objektivet.

Läs mer
Leica Summilux-M 50mm f/1,4 ASPH
Nyheter

Upplev en helt ny nivå av fotografering med det nya Summilux-M objektivet med en brännvidd på 50 mm. Oavsett vilken fotograferingssituation du ställs inför, så är detta objektiv perfekt för dig. Den höga bildkvaliteten som är karaktäristisk för alla M-objektiv är självklart närvarande även här, och med den senaste tekniken kan du få exceptionellt kontrastrika och detaljerade resultat även i svåra ljusförhållanden.

Det nya Summilux-M objektivet tar även fördel av den senaste kameratekniken och erbjuder 11 bländarlameller istället för 9, vilket ger en synbart rundare bokeh-effekt. Dessutom har närgränsen förbättrats från 70 cm till 45 cm genom en speciellt utvecklad dubbel kamväxel av Leicas ingenjörer. Detta har möjliggjort en större rotationsvinkel på avståndsringen jämfört med föregående modell, vilket gör att fokuseringen blir ännu mer precisa över hela fokuseringsområdet.

Trots dessa förbättringar har varken bildutsnittet eller känsligheten för fokus ändrats, vilket gör att objektivet är särskilt bekvämt att använda även vid fokusering på nära håll. Upp till 70 cm kan du använda den klassiska mätsökaren på både digitala och analoga M-kameror för att fokusera. För fokusering i den utökade närfokusområdet mellan 70 och 45 cm behöver du använda Live View på skärmen, Visoflex eller Leica FOTOS-appen för att fokusera.

Objektivet finns i både svart och silver

Leica Summilux-M 50 f/1.4 ASPH Svart - 117-28

Leica Summilux-M 50 f/1.4 ASPH Silver - 117-29

Läs mer
Leica M11 Monochrom
Nyheter

Upptäck den ultimata kameran för svartvitt fotografi - Leica M11 Monochrom. Med en sensor som är helt inriktad på svartvitt fotografi, fokuserar denna kamera som ingen annan på den mest grundläggande av alla fotografiska tekniker: kompositionen av bilder enbart genom ljus och skugga.

Med den monokroma multiupplösningsfullformatssensorn, som är exklusivt utvecklad för den nya M-generationen, levererar M11 Monochrom extraordinära svartvita bilder. Du kan skapa råfiler i DNG-format eller JPEG-bilder med en upplösning på antingen 60, 36 eller 18 megapixlar. I kombination med det enorma ISO-omfånget på 125 till 200 000 ger kameran en extremt stor kreativ frihet vid fotografering. Resultatet blir bilder med en oöverträffad återgivning av även de finaste detaljerna, en exceptionellt naturlig definition även under svåra ljusförhållanden och en extremt låg brusnivå även i högt ISO-omfång.

Med 256 GB internminne och enkel anslutning till Leica FOTOS-appen säkerställer M11 Monochrom en optimal arbetsflöde även när du är på språng. Bilder kan snabbt och enkelt överföras till appen via Bluetooth eller USB-C-porten för vidare bearbetning. Dessutom kan kameran styras direkt från appen och bilder kan omedelbart bedömas på smartphone eller surfplatta tack vare tethered preview. Dessutom är Leica M11 Monochrom en certifierad "Made for iPhone and iPad"-tillbehör och erbjuder unika möjligheter med den medföljande Leica FOTOS-kabeln.

Med ett kamerahus helt i metall och en toppplatta i högkvalitativt aluminium, med en display av safirglas, ett stadigt läderöverdrag och en svart, reptålig lackfinish, presenterar sig M11 Monochrom i en tidlös och diskret M-design. Detaljer som den medvetna utelämnandet av Leica-logotypen och den mörka krombeläggningen på den optiska sökaren understryker den minskade, ikoniska designen hos detta nya tillskott till den legendariska Leica M-familjen.

Tack vare den typiska byggkvaliteten hos Leica kombinerar den nya Leica M11 Monochrom alla krav på en premiumkamera "Made in Germany". Upplev en ny dimension av svartvitt fotografi med den enastående M11 Monochrom - den perfekta kameran för fotografer som söker det allra bästa.

Nedan hittar du exempelbilder tagna med kameran.

Läs mer
Nya Nikon Z 26mm f/2.8
Nyheter

Otroligt kompakt konstruktion

Med en vikt på 125 g (cirka) och en längd på bara 23,5 mm (cirka) är detta supertunna och lätta vidvinkelobjektiv med fast brännvidd perfekt för kreativ och snabb fotografering. Objektivet är så litet att det ger diskretion en helt ny innebörd. Inte ens det medföljande motljusskyddet med bajonettfattning gör det otympligt på något sätt, och skyddet kan dessutom förses med 52 mm-filter för ännu fler kreativa alternativ. Trots sin ringa storlek har detta pannkaksobjektiv en pålitlig och robust konstruktion – objektivfästet är av metall, och objektivhuset och alla rörliga delar är tätade för att skydda mot damm och vattendroppar.

Kreativitet i alla möjliga situationer

NIKKOR Z 26mm f/2,8 passar lika bra för att fotografera gatuscener som landskap, interiörer och mycket annat, vilket ger fotograferna chans att vara kreativa i alla möjliga situationer. Den breda Z-fattningen, tillsammans med en stor maximal bländare på f/2,8 ger objektivet fantastiska prestanda i svagt ljus, och fotograferna kan använda snabbare slutartider för att frysa actionfyllda ögonblick utan att offra ljusstyrkan. Vid fotografering på nära håll är fokuseringen skarp även när du har kameran så nära som 20 cm från motivet – och bokehn kan förstärkas vid korta avstånd för en konstfull bakgrundsoskärpa. Filmare och vloggare kan utnyttja objektivets breda synfält och undertryckande av svajig fokusering för att skapa snygga filmklipp; ett perfekt objektiv för allt från svepande, vida sekvenser till intervjuer med verklig närvarokänsla.

Fördelar

- Extremt kompakt och lätt vidvinkelobjektiv
- Ljusstyrka f/2,8
- Närgräns: 0,2m
- Anpassningsbar inställningsring
- 7st rundade bländarlameller
- Väderskyddad konstruktion

Levereras med

- Främre och bakre objektivlock
- Motljusskydd

Klicka här för att komma till produktens sida

Läs mer
Canon Lanserar EOS R50
Nyheter

24.2MP APS-C CMOS Sensor and DIGIC X Processor

Med en kraftfull 24,2MP APS-C CMOS-sensor och en DIGIC X-bildprocessor levererar Canon EOS R50 högupplösta bilder med imponerande och noggranna färger. Konstruerad för att fungera i en mängd olika belysningsförhållanden, erbjuder den här kameran ett flexibel ISO-omfång på 100-32000 som går att utöka till ISO 51200 för att arbeta under svåra belysningsförhållanden. Genom att använda hela sensorns bredd stöds 6K-oversampling i UHD 4K 30p, samt Full HD 1080 120p för slow motion-uppspelning. Dessutom är det nu möjligt att spela in upp till 1 timme video. Med en bildprocessor som stöder höghastighetsbildserier och högupplöst 4K-video, stöder DIGIC X även upp till 15 bps för kontinuerlig fotografering med den tysta elektroniska bländaren.

Förbättrad DUALPIXEL CMOS AF II

Med sina 651 högpresterande autofokuspunkter erbjuder det avancerade Dual Pixel CMOS AF II-systemet snabb och noggrann fokusering. Denna fasdetekterande fokusering har förbättrad objektdetektering och spårning, och kan känna igen människor, djur och fordon och automatiskt fokusera på dessa objekt samtidigt som den behåller skarp fokus under fotoserier och videoupptagningar

Sökare med 2,36 megapixel och vridbar pekskärm

Med en högupplöst sökare ser du alltid din bild med klara detaljer. Dessutom har kamera en stor 3,0" 1,62 m-dot vridbar pekskärm som ger ett intuitiv gränssnitt för att styra fokuseringspunkter, navigera menyer och granska bilder. Denna skärm är också helt vribrar för enkel användning vid arbete från höga och låga vinklar.

Avancerad A+ automatik

Upplev glädjen av kreativ fotografering med en utökad samling av auto-kompatibla scener. Avancerad A+ Assist gör det möjligt att ta fantastiska bilder även i svåra miljöer som nattvyer och bakgrundsbelysta scener. Överbelysning reduceras automatiskt så du kan fånga livfulla scener eller ljusa porträtt, och flera kontinuerliga foton tas för att skapa vackra nattbilder eller makrofotografier med en djupare skärpedjup.

Enkel för VLOGG

Med videoupptagningsfunktioner som obeskuren UHD 4K-filminspelning med hastigheter upp till 30 fps, Full-HD-filminspelning med hastigheter upp till 120 fps och Dual Pixel CMOS AF II gör R50-kameran perfekt för vloggning och skapande av videocontent. Kameran låter dig också spela in video kontinuerligt i upp till 1 timme, vilket ger dig möjlighet att sätta upp din video och fortsätta med din vlogg, podcast eller annat videoprojekt utan att behöva oroa dig för att den stannar.

Klicka här för att komma till produktens sida

Läs mer
Canon Lanserar EOS R8
Nyheter

Canon lanserar nu R8

EOS R8 - Upptäck kraften i fullformat! Denna kamera erbjuder alla kvalitetsfördelar som fullformat erbjuder och har en 24,2 megapixel CMOS-sensor som har samma upplösning som EOS R6 Mark II. Med en snabb avläsningshastighet och avancerade funktioner som reducerad rullande slutare och lågt brus vid höga ISO-tal, är EOS R8 perfekt för att fotografera i svaga ljus och för rörliga objekt. Du kommer att bli förbluffad över bildernas enastående färger, mjuka bakgrunder och skarpa framgrunder.

Med en vikt på endast 461 gram (inklusive batteri och minneskort) är EOS R8 Canons lättaste fullformatskamera i EOS R-systemet. Dess kompakta storlek (132,5 x 86,1 x 70 mm) gör det enkelt att ta med dig på språng och det har en högupplöst elektronisk sökare med 2,36 miljoner punkter. Du kan även fotografera upp till 120 bilder per sekund med ett UHS-II SD-kort. Med ett intuitivt gränssnitt, en praktisk inställningsratt och 12 lägen för stillbilder och film, kommer du att älska att använda EOS R8.

Upplev nästa generations videoinspelning med EOS R8! Med en avancerad sensor spelar den in fantastisk 4K 60p-film i full sensorbredd översamplad från 6K för skarpt och detaljrikt innehåll. Slow motion-filmer blir en enkel match med inspelning av upp till 180 bilder per sekund i Full HD. Förutom det stöder kameran Canon Log 3 med 10-bitars YCbCr 4:2:2 H.265 intern inspelning, ger ett bredare dynamiskt omfång och mer möjligheter för efterbearbetning. Du kan också välja läget HDR PQ eller HDR Movie för en ren HDMI-utgång till kompatibla enheter.

EOS R8 tar filminspelning till nästa nivå med sin funktion som kompenserar för bildvinkelförändringar när fokusavståndet justeras. Dessutom har inspelningstiden utökats till upp till 2 timmar, perfekt för vloggar och eventinspelningar.

Med Dual Pixel CMOS AF II fokusering, som är samma som i EOS R5 och EOS R6 Mark II, fokuserar du på objektet på bara 0,03 sekunder. Oavsett om du tar serier på 40 bilder per sekund eller fotograferar rörliga objekt, som djur, människor eller fordon, kan du vara säker på att du får skarpa bilder tack vare motiv-, huvud-, ansikts- och ögonigenkänning. Du har också möjlighet att välja vilket öga som ska prioriteras för ännu större kontroll. För enkel igenkänning av objekt, oavsett om det är ett djur eller ett fordon, använd den auto-inställningen som väljer objektet utifrån bildens komposition. Även i de svåraste ljusförhållandena, så svaga som -6,5 EV3, kan du fokusera på objektet med hög precision.

Med EOS R8 kan du enkelt dela dina bilder tack vare den inbyggda 2,4 GHz Wi-Fi® och Bluetooth®-anslutningen. Du kan använda appen Camera Connect med en säker anslutning via WPA/WPA2/WPA3-personlig verifiering. EOS R8 är även iOS MFI-certifierad så att du kan ladda ner direkt från din iPhone. Du kan också använda din kamera som en webbkamera med stöd för USB Video Class (UVC) och USB Audio Class (UAC). Med ett image.canon-abonnemang kan du utnyttja verktyget för bildbearbetning med neuralt nätverk, som reducerar brus och moiré-effekter och skapar JPEG- och HEIF-bilder med ett naturligt utseende.

Canon har också uppdaterat appen image.canon, för att bredda dess användning för ännu fler användare. Du kan nu njuta av Adobe® Lightroom® Movie och Corporate Support, vilket ger kompatibilitet med en mängd tjänster, inklusive Frame.io och Google Photo Accounts.

Klicka här för komma till produktsidan

Läs mer
Exklusiv förhandstitt på Panasonic Lumix GH6!
Evenemang

Är du nyfiken på Panasonics nya kamera Lumix GH6? Vilken tur, för nu har du chansen att testa den tillsammans med produktspecialisten Martin Wallgren här hos oss på Götaplatsens Foto.

Martin finns på plats i butiken den 7:e mars 2022 mellan 10:00 till 14:00 - Välkomna!

Läs mer
Turn your passion into a full-time job - Webinar med Canons fotograf Hallvard Kolltveit
Evenemang

Under torsdagen den 28:e oktober 2021 bjuder vi tillsammans med Canon in dig på ett webinar där du får se och lyssna på den fantastiska Canonfotografen Hallvard Kolltveit.

Eventet börjar 18:00 och är planerat att ta ca: 1 timma.

Hallvard berättar om sin väg till att bli professionell fotograf och filmskapare på heltid, med arktisk surfning och äventyrsfotografering som specialitet. Hallvard har de senaste åren arbetat med märken som Patagonia, Volkswagen och National Geographic från sin bas i Lofoten, Norge. Hallvard kommer att berätta hur han förenade sin passion med sitt heltidsjobb och blev självständig. Han kommer att dela med sig av besluten han tog och de misstag han gjorde längs vägen och vad han tänker att blivande fotografer bör fokusera på för att få sina första betalda jobb.

Från att ha rest ända bort till tropikerna till att ta foto och videofilma i Arktis, vill vi med Hallvard sätta fokus på hur det är att vara självständig innehållsskapare 2021.

Länk till anmälan hittar du via denna länken!

Läs mer
Inspirationsresa med Swarovski
Evenemang

Vår medarbetare Robert är nyss hemkommen från Österrike och en inspirationsresa i Swarovskis regi. Här är några av hans bilder från den trevliga vistelsen.

Tack Swarovski!

Här under kan du läsa lite mer om de produkter som förekommer på bilderna:

Läs mer
Into The Forest - Fotovandring i Göteborg med Niklas Nilsson
Evenemang

Under september månad vill Olympus fokusera på skogen som tema. Vi på Götaplatsens Foto tillsammans med Olympus vill därför på ett Coronasäkert sätt möta er i Olympusfamiljen. På denna fotovandring får du träffa Olympus Visionary Niklas Nilsson i Bokedalens naturreservat i Jonsered. Niklas kommer att prata om landskapsfotografering, makrofotografering och visa några smarta tips på hur du använder funktionerna i kameran på bästa sätt.

Tid: Lördagen den 18:e september 2021

Mötesplats Pendelparkeringen Bokedalen, Jonsered (William Gibsons väg 6, Jonsered)
Samling kl 08:45 så att vi kan starta i tid.

Vandringen pågår under ca 2 timmar, men de som vill får givetvis stanna kvar längre och fortsätta på egen hand.
Turen passar alla oavsett tidigare fotokunskaper och vi tror att alla kommer att kunna lära av varandra.

Antalet platser är begränsat till 20st. Om du får förhinder eller känner minsta förkylningssymptom meddela pernilla.becker@om-digitalsolutions.se så fort som möjligt. Vi kommer att ha en väntelista till vandringen.

Att tänka på till vandringen. Kläder efter väder + vattentäta skor. Nyladdade batterier och tomt minneskort. Vi är i ett naturreservat så vill förhåller oss till reservatets regler.

Eventet är kostnadsfritt men vi uppmuntrar alla deltagare att skänka en symbolisk summa till Naturskyddsföreningens projekt En gåva till skogen (https://www.naturskyddsforeningen.se/gavor/gava-till-skogen/), eller till något annat naturprojekt som ligger dig varmt om hjärtat.

Läs mer via vårat Facebookevent!

Läs mer
Panasonic-gurun Martin Wallgren på besök!
Evenemang

Fredagen den 3:e september 2021 kommer Panasonic-gurun och teknikvetaren Martin Wallgren besöka oss på Götaplatsens Foto. Martin Wallgren är en teknisk ingenjör med lång erfarenhet och är en av Panasonics finaste diamanter när det kommer till produktvetande och teknik.

Med sin imponerande bakgrund och svar på tal finns Martin på plats mellan 11:00-17:00 utanför butiken. Välkomna!

Läs mer
Tema: Ljussättning
Evenemang

Än en gång har vi haft temavecka på Instagram och Facebook, i vanlig ordning vill vi även sammanfatta temat här på bloggen också. För att vara up to date med alla våra inlägg och teman, följ oss på sociala medier: Instagram, Facebook.

Vi har nyligen breddat vårt sortiment av ljussättning. Under denna temavecka visade vår medarbetare Peter delar av det.

Med enkla hjälpmedel som reflex- och diffusionsskärmar får du större kontroll genom att reflektera och filtrera det befintliga ljuset. Skärmarna är enkla att vika ihop och tar liten plats under transport. De skärmar vi har från Lastolite finns i en rad olika storlekar, former och utföranden.
Reflexskärmar kan ge en varmare, kallare eller mer kontrollerad ton på det befintliga ljuset. Diffussionsskärmen hjälper dig att styra och tona ner t.ex. starkt ljus.

Profoto A10 är ett litet kraftpaket med många finesser. Snabb laddtid, enkelt gränssnitt som går att koppla till mobilen och framför allt - en väldigt fin spridning av ljuset och möjlighet till olika ljusformare. Använd den direkt på blixtskon eller med en sändare, på stativ eller handhållen.

Vi har LED-ljus i många olika skepnader för att passa din personliga smak. Några exempel vi vill belysa är ringlighten Halo, den kraftiga lampan Forza 60 från Nanlite och LED-paneler från Ledgo.

Oavsett blixt eller fastljus så ger ljusformaren en fin variation av ljusbilden. Tre bra exempel på ljusformare är softboxen, som gör ljuset jämnt och mjukt, barn doors som ger dig skarpt ljus med full kontroll och det snabbarbetade paraplyet som ger ett hårdare men mer variabelt ljus.

Med de orden avslutades veckotemat om ljus hos oss på sociala medier för denna gång. Här under kan du lätt beskåda de produkter som omnämns i detta inlägg.

Läs mer
Tema: Outdoors
Evenemang

Lite då och då har vi temaveckor på Instagram och Facebook, självklart vill vi även sammanfatta temat här på bloggen också. För att vara up to date med alla våra inlägg och teman, följ oss på sociala medier: Instagram, Facebook.

Året går mot ljusare tider och det är dags att ge sig ut på nya äventyr! Vi på Götaplatsens Foto, och framför allt vår medarbetare Robert, älskar friluftslivet.

Ett smidigt men robust stativ från Sirui är Traveler 7A. Gjord helt i rostfritt aluminium, med höj- och sänkbar mittpelare för ökad stabilitet, komplett med huvud. Lätt att ta med sig för de där långa vackra exponeringarna!

Kaffekoppen är essentiell i packningen för en lyckad utflykt! En nyhet hos oss är dessa fina emaljmuggar som vi trycker ditt motiv på. Beställ dessa i butik eller ladda upp din bild på vår hemsida (välj vit mugg och lägg till ”emalj” i orderkommentaren).

Vi gör även vattenflaskor i liknande material. Här syns de i väskan Brixton från ONA Bags, en både smidig och snygg väska som passar lika fint under dagsutflykten som i stadsmiljö.

Olympus TG-6 tål det mesta, och kan lätt stoppas i fickan för att möta de flesta äventyr. Kompaktkameran går att komplettera med en mängd tillbehör. Den kan fungera som ett bra komplement i de miljöer du inte vill ta med din systemkamera, t.ex i vattnet och i smutsiga miljöer.

Ett smidigt sätt att skapa känslan av en tavelvägg hemma: Rama in dina favoritbilder i kollage-ram! Här syns ramen ”Bangkok” (för 11 bilder).

Olympus E-M1 Mark III är en vädertätad kamera som passar den aktiva. Fånga dina äventyr med en kamera som tål både kyla och väta. Den är smidig att ha med och bevisar att kameror inte behöver vara stora och tunga för att uppnå fantastisk bildkvalité.

Med de orden avslutades veckotemat om outdoors & friluftslivet hos oss på sociala medier för denna gång. Här under kan du lätt beskåda de produkter som omnämns i detta inlägg.

Läs mer
Använd din kamera som webbkamera, utan att behöva en capture device!
Evenemang

Behöver du plötsligt finnas tillgänglig via internet via video? Vill du kunna livestreama? Då är sannolikheten hög att du redan har de verktyg som krävs för att sätta igång!

I skuggan av covid-19 har livestreams och videomöten ökat lavinartat och som en reaktion kring detta har ett par kameratillverkare utvecklat speciella program och uppdateringar till sina kameror som gör det möjligt för dig att kunna sända video direkt från din kamera till en ansluten dator, utan dyra och krångliga sladdar och dyra capture cards!

Canon har med hjälp av ett program (PC/MAC) gjort det möjligt att direkt koppla kameran till datorn. Dessa kameror är kompatibla med livestreamprogrammet:

EOS-1D X Mark III
EOS-1D X Mark II
EOS 5DS R
EOS 5DS
EOS 5D Mark IV
EOS R
EOS 6D Mark II
EOS RP
EOS 7D Mark II
EOS 90D
EOS 80D
EOS 77D
EOS Rebel T7i
EOS Rebel T6i
EOS Rebel T7
EOS Rebel T6
EOS Rebel SL3
EOS Rebel SL2
EOS Rebel T100
EOS M6 Mark II
EOS M50
EOS M200
PowerShot G5X Mark II
PowerShot G7X Mark III
PowerShot SX70 HS

 

Fujifilm är också en av de tillverkarna som bjuder på denna typen av extremt bra service. Deras program heter "FUJIFILM X Webcam" och finns tillgängligt här (PC, windows 10 x64).
Kameror som är kompatibla med programmet är:
GFX100
GFX 50S
GFX 50R
X-H1
X-Pro3
X-Pro2
X-T4
X-T3
X-T2

 

Inte nog med att videokvalitén blir bättre med hjälp en digital systemkamera, du får ett mer professionellt utseende, en kortare skärpedjup (beroende på optiken du använder) samt att du antagligen redan har en kompatibel kamera!

 

Vi har länkat ett par kameror som kan nyttja dessa nya program och livestreamfunktioner här nedan. Har du ytterligare frågor eller funderingar är du alltid välkommen att höra av dig till oss.

Läs mer
Panasonic besöker Götaplatsens Foto
Evenemang

Panasonic besöker Götaplatsens Foto!

 

Att Götaplatsens Foto är en Lumix Pro Dealer är inget vi sticker under stolen med - Vi har varit det i flera år.

Deras nuvarande flaggskeppsmodeller Panasonic Lumix S1 samt Panasonic Lumix S1R är två hybridkameror (kameror gjorda för både foto och video) med starkt fotfäste i den skapande sfären sedan deras release förra året.

Vi vill att du som är intresserad av Panasonics S-serie ska få svar på dina eventuella frågor och funderingar så vi har bjudit in fotografen, videoskaparen och produktspecialisten Martin Wallgren från Panasonic till oss!

Mellan 10:00 och 14:00 under tisdagen den 25:e februari kan du uppleva Panasonics S-serie i form av Panasonics fullformatskameror Lumix S1, Lumix S1R och optik som t.ex. S Pro 16-35mm f/4, S Pro 70-200MM F2.8 O.I.S och S Pro 50MM F/1,4.

 

Under Panasonics besök kommer vi givetvis erbjuda fantastiska erbjudanden på Panasonic Lumix S1R & optik.
Enbart hos oss på Götaplatsens Foto, tisdagen den 25:e februari, 10:00 - 14:00.

Välkommen.

Läs mer
Fotoexpo 11/5
Evenemang

Den 11:e Maj bjuder vi in till Fotoexpo här i Göteborg. Vi gör om förra årets mycket uppskattade event och kommer att hålla till i Hotell Elite Park Avenue Hotels lokal mitt emot vår butik. Detta året slår vi ihop vårens kikarevent med kamerorna, så på plats hittar du i år även våra kikareleverantörer. På mässan kommer vi att hålla föreläsningar med inbjudna fotografer från de olika leverantörerna. Fri entré

När?

Lördagen den 11:e Maj, vi öppnar klockan 10:00 och stänger 16:00. Fri entré

Var?

Elite Park Hotell Avenyn, Kungsportsavenyn 36. Ungefär mitt emot vår butik. För parkering rekommenderar vi Lorensbergs P-Hus eller Heden.

Leverantörer på plats:

Canon, Nikon, Fujifilm, Panasonic, Olympus, Sigma, Tamron, Manfrotto, Sirui, Samyang, Zhiyun, NiSi,

Swarovski, Vortex, Leica, Laowa, Kowa, Kamakura, Pentax, Steiner, Zeiss, Instax, Polaroid, Lowepro

Fototävling!

På mässan kommer det finnas möjlighet att framkalla bilder på plats i Fujifilms monter. Välj ut en bild och sätt upp den på väggen i montern så är du med i utlottningen om en Fujifilm Instax-kamera samt presentkort på bildframkallning. Din digitala bild kan du ha med dig på ett USB-minne, minneskort, eller i mobilen.

Föreläsare

Föreläsningarna är gratis, och ingen anmälan krävs, men först till kvarn gäller. Ca 100 platser per föreläsning finns.


10:30 - Lisa Sihlberg, i samarbete med Focus Nordic

Kort om Lisa Sihlberg:
Lisa arbetar sedan 2013 som naturskyddsfotograf och har dokumenterat hotade arter jorden runt med samarbeten inom Världsnaturfonden och Naturskyddsföreningen. Hon är utsedd till ambassadör för Tamron och Lowepro och arbetar dagligen med att inspirera och undervisa människor till att ta hand om vår planet.


11:30 - Tom Svensson, i samarbete med Canon

Tom Svensson är en bevarandefotograf, det betyder att allt Tom gör i fotografering är att sätta fokus på utrotningshotade arter och livsmiljöer runt om i världen. Tom vill att folk ska förstå vad som händer i världen och att vi bara under de senaste 40 åren har förlorat 58% av världens mängd djur.

Föreläsningen: Tillsammans med African Apes och Ann Olivecrona åkte Tom till Syd Sudan för att rädda tre schimpansungar som blivit beslagtagna av militären.
Generalerna har ett enormt intresse för att bevara naturen och djuren, så när dessa stackars ungar sett sin familj bli ihjälslagna och transporterade via Syd Sudan till Arabvärlden eller Asien för att säljas så försöker generalerna beslagta och stoppa så många de kan. Nu kan du få höra hur detta går till och följa med på denna farliga men viktiga resa. Tom kommer också att berätta om sina erfarenheter av Canons EOS R, som var hans sällskap på detta uppdrag.


12:30 - Mark Trustrup, i samarbete med Nikon

Mark Trustrup är bröllops- samt reklamfotograf från Danmark som 2014 blev Nikons yngsta ambassadör någonsin vid 24 års ålder. Han är den förste dansken att bli invald i ISPWP, International Society of Professional Wedding Photographers, som samlar de bästa bröllopsfotograferna i världen. Mark kombinerar det senaste inom digital teknik med det traditionella hantverket för att skapa unika bilder. 


13:30 - Niklas Nilsson, i samarbete med Olympus

Ögonblick från Kalla vatten

Niklas Nilsson är en av Sveriges främsta undervattensfotografer och förra året korad till Svensk mästare i undervattensfotografering. Han brinner för vår kalla nordiska kust, både över och under vattenytan. Med sina fascinerande bilder och berättelser tar han med oss hela vägen från den svenska västkust till packisen omkring Svalbard - isbjörnens rike. Längs vägen ges hela tiden goda råd inom fototeknik och hur spegellösa kameror kan ge en fördelar inom naturfotografering.


14:30 - Marko Vesterinen, i samarbete med Fujifilm

Marko Vesterinen är en Göteborgsbaserad fotograf som har en stark kärlek till Asien och Japan dit han ofta reser för att uppleva och fotografera. Både stads- och naturlandskap får stå motiv, gärna en kombination av de två. Marko söker linjer och former som flyter över gränserna mellan det konstruerade/skapade och det naturliga. Bilderna är i avvägd balans och ofta med tydliga geometriska motiv i en lek med färg och form.

Om kontraster
Skarpa kontraster både i färgställningar, former och motiv, löper som en röd tråd genom Markos bilder. Fotografierna innehåller mycket svärta och färgmättnad men också rent vitt. Mörkret i bilderna skapar en stark kontrast till ljuset som lyfts fram av mättnaden. Marko söker ofta mönster i det som till synes verkar vara kaos, eller kaoset i det ordnade. Många av hans bilder från stadsmiljöer är ögonblicksbilder men som gör anspråk på att dokumentera något konstant eller evigt - en universellt förekommande känsla eller tillstånd. Å andra sidan visar hans naturbilder just ett kort ögonblick i ett vad som framstår oföränderligt landskap. Mycket i hans fotografi präglas av dessa ständigt återkommande kontraster.

Bilderna bär ofta på en stramhet och lite sorgsen ton. Han visa ofta på människors slit, samtidigt som han synliggör vår korta tid på jorden. Kanske sorgen kommer av hans förmåga att få betraktaren att inse mänsklighetens förgänglighet.

Marko är utbildad på Fotoskolan i Göteborg och gör både fotokonst men även kommersiella uppdrag för bland annat ICA, Jotex och Nordiska Volkswagengruppen.


Erbjudanden

På mässan kommer det självklart att finnas en hel del fyndlägen. En del av dessa erbjudanden kommer att finnas även här på hemsidan, de kommer att publiceras på Fredag eftermiddag.

Här kan du se en film från förra årets Expo:

Här kan du se en film från förra årets kikarfest:

Läs mer

Filter

  Våra öppettider

  Klicka här

  Få vårt nyhetsbrev!