• Fri frakt över 1000:-
  • Fri retur i butik
  • Personlig service
Senaste nytt

Nikon Z f

https://www.gotaplatsensfoto.se/pub_images/original/nikon_z_f_bloggen_900x900_1.jpg

Nikon tillkännagav idag sin senaste spegellösa kamera i fullformat, Z f, som smälter samman tidlös design med avancerad teknik och imponerande prestanda. Kameran hämtar inspiration från den legendariska FM2 och kombinerar en estetisk skönhet som likvärdas av användbarheten i kreatörers och fotografers händer.

Z f är utrustad med det kraftfulla bildbehandlingssystemet EXPEED 7, samma system som används i Nikon Z 9, vilket möjliggör avancerad stillbildsfotografering och videoupptagning. Denna fusion av form och funktion, tillsammans med innovativ teknologi, inkluderande enastående autofokus (AF) och bildstabilisering (VR), resulterar i en kamera som är idealisk för dem som vill uttrycka sin kreativitet.

En klassisk design inspirerad av den ikoniska FM2

Inflytandet från Nikons tidigare kameror är tydligt i varje detalj hos Z f. Den retroinspirerade looken kommer från den ikoniska FM2, liksom rattarna, avtryckaren och Nikons logotyp från 1970-talet. Alla rattar är gjorda av mässing för en högkvalitativ känsla.

Nya funktioner som utökar möjligheterna att uttrycka dig genom bilder

Utöver den vanliga Picture Control-inställningen för monokroma bilder, har Z f utrustats med två nya Picture Controls: platt monokrom och monokrom med djup ton. Ett dedikerat svartvitt läge har lagts till i foto- och filmväljaren så att det går snabbt att växla mellan lägena. Kameran är också utrustad med en mängd andra inspirerande funktioner, inklusive Creative Picture Controls och pixelförskjutning – en funktion som Z f är den första att stödja.

Förbättrad filmprestanda för olika behov

Den nya kameran levereras med flera spännande filmfunktioner, inklusive 10-bitars H.265- inspelning samt att den kan spela in upp till 125 minuter i 4K UHD. Den har också ärvt flera funktioner från Z 9, inklusive möjligheten att justera ISO-känslighet i steg om 1/6 EV och visningen av en röd ram vid filminspelning.

Överlägsen prestanda med banbrytande teknik

Z f drivs av det senaste bildhanteringssystemet EXPEED 7, vilket möjliggör ett stort ISO-omfång. Utöver att den har samma nio typer av motivdetektering som Z 8, har också spårningsprestandan vid motivavkänning utökats hos Z f. Kameran är även försedd med vibrationsreducering inbyggd i kameran och förbättrad elektronisk vibrationsreducering, som tillsammans förbättrar bildkvaliteten vid fotografering i svagt ljus och i mörkare miljöer inomhus.

Nedan hittar du exempelbilder tagna med kameran

Våra öppettider

Klicka här

Få vårt nyhetsbrev!