• Fri frakt över 1000:-
  • Fri retur i butik
  • Personlig service
  • Hem
  • Blogg
  • Nyheter
  • Nytt från OM SYSTEM – OM-1 Mark II, Supertele och ultravidvinkel
Senaste nytt

Nytt från OM SYSTEM – OM-1 Mark II, Supertele och ultravidvinkel

Nu är den här! OM-1 Mark II är den efterlängtade uppföljaren till succemodellen OM-1. En stryktålig micro 3/4 med ny teknik och innovativa funktioner som gör den till en svårslagen spelare i branschen. En lätt och smidig design ger mer utrymme för kreativitet och konstnärlighet var du än befinner dig.

 

 

OM-1 Mark II är den första spegellösa systemkameran med inbyggt dynamiskt gråfilter (GND) som kan justeras i flera styrkor (från ND2 till ND8) i realtid genom sökaren. Det går även att ställa in övergången mellan ofiltrerat och filtrerat område i tre steg. Nu behövs inte längre fysiska glasfilter som kan ge problematik med reflektioner. Detta ger dig en enorm kontroll över exponeringen i alla ljusförhållanden och öppnar upp för nästintill oändliga kreativa möjligheter. 

Uppgraderad på många plan

OM SYSTEM har dessutom uppgraderat flera andra funktioner såsom ett välslipat, snabbare autofokus tillsammans med tracking av upp till 8 motiv samtidigt, ansiktsigenkänning med AI som också kan identifiera fåglar och djur samt en 8,5 stegs 5-axlad bildstabilisering.

OM-1 Mark II bildexempel flågel

Bildkvalitet i världsklass

Precis som sin föregångare ligger OM-1 Mark II i framkant när det gäller prestanda och bildkvalitet som överskrider förväntan på sensorstorleken. Den har också ett välslipat autofokus och sekvensfotografering på hela 120 bilder per sekund med en buffer på över 200 frames, något som vida överträffar konkurrerande modeller. Med OM SYSTEMs patenterade funktioner som Live Composite och High Res Shot-läge får du ut mer av din kamera utan behov av extrautrustning eller spetskompetens.

 OM-1 Mark II kamera i mossa

Stabil prestanda

Den här modellen har ett avancerat, kompakt och lätt kamerahus som tillsammans med den skarpa 20 megapixel Stacked BSI Live MOS-sensorn och den senaste TruePic X-bildprocessorn hanterar bildprocesser hela tre gånger snabbare än tidigare modeller. OM SYSTEM levererar en suverän bildstabilisering med upp till 8-stegs kompensation och 5-axlad synk som gör den till en av marknadens absolut stadigaste kameror. Den nya handhållna assistentfunktionen gör det enkelt att fånga effekter med långsam slutarhastighet som tidigare krävde ett stativ. 

En kamera för alla väder

OM-1 Mark II är en användarvänlig och tålig kamera som gör att du kan fokusera på att ta den perfekta bilden utan hinder. När det kommer till själva designen kommer denna nya modell med en ny smidig kontrollayout och ett bättre grepp. Kamerahuset är dessutom vädertätat och även IP53-klassat. Detta innebär att kameran klarar av de svåraste regnförhållandena samt att kameran också är resistent mot dammpartiklar. Utöver det finns nu även en inbyggd mekanik som skakar av damm från sensorn när kameran sätts på.

Med 50 MP handhållen High Res Shot, 80 MP Tripod High Res Shot, Live Composite, Fokusstackning och HDR-läge finns inga gränser för vad du kan åstadkomma. Det här är en kamera som låter dig experimentera och upptäcka nya sätt att se på fotografi och bildkonst, oavsett var i världen du hittar dina motiv.

 

 

 

Se mer med OM SYSTEM M. Zuiko Digital ED 9-18 F4.0-5.6 II

Ett typiskt supervidvinkelobjektiv tenderar att vara stort, tungt och dyrt, vilket gör det svårt för de flesta kameraanvändare att dra nytta av dem. M.Zuiko Digitalt ED 9‑18mm F4.0‑5.6 II lovar att råda bot på detta. Detta är det senaste objektivet som har fått ett nytt OM SYSTEM-varumärke och riktar sig till landskapsfantaster. Med sin ultrakompakta och lätta design och den enastående bärbarheten, tack vare DSA (Dual Super Aspherical) linser, som endast finns med Four Thirds Systemet, kommer detta objektiv att göra supervidvinkelfotografering vänligare och mer prisvärd. 

 

 

En ny generation av supertele - OM SYSTEM M.Zuiko Digital ED 150-600mm f/5.0-6.3 IS

Med nya M.Zuiko Digital ED 150-600mm f/5.0‑6.3 IS kan du utforska både intensiv telefoto‑ och telemakrofotografering. Om inte 1200mm (35mm format) räcker så kan du med en telekonverter nå sanslösa 2400 mm! Den smarta bildstabiliseringen hjälper dig ta skarpa bilder även vid hög zoom. Med damm‑ och stänkskydd av högsta klass får du flexibilitet att fota var du vill och den snabba och pricksäkra autofokusen låter dig föreviga det du vill utan förhinder.

Kom närmre på avstånd

150-600mm F5.0‑6.3 IS är utmärkt för avlägsna motiv, men den imponerar även på mindre subjekt som kräver högre förstoring. Objektivet erbjuder en fantastisk 0,7x bildförstoring med det kortaste fokuseringsavståndet – imponerande 0,56m. Med telekonvertern MC‑20 så når du 1,4x förstoring på samma avstånd. 

Kompromisslös bildstabilisering

Lämna stativet hemma och njut av handhållen supertelefotografering utan suddiga resultat. Med 5-axlig IS och upp till 7,0 stegs skakkompensation får du en stabil upplevelse och skarpa bilder, även vid fullt 2400mm synfält. Rör dig fritt i naturen med ett lätt och smidigt objektiv som levererar lika bra längs hela fokusområdet.

Tål väder och vind

Några av de mest imponerande bilderna på djur tas i regn. Den IPX1-certifierade vädertätningen och fluorbeläggningen på framsidan av objektivet ger en kompromisslös fotograferingsupplevelse. Låt det regna och blåsa; vattnet pärlar av sig från det främre objektivelementet, så att du kan fortsätta fotografera.

Våra öppettider

Klicka här

Få vårt nyhetsbrev!